5+1 rövidke mondat és örökre boldog lesz a párkapcsolatod

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 rövidke mondat és örökre boldog lesz a párkapcsolatod

Idővel egyre kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy kimondjuk, mit érzünk, gondolunk, pedig éppen ez az a kulcsmomentum, ami sokáig boldoggá és harmonikussá teszi a kapcsolatokat. Már hat rövidke mondattal is rengeteget javíthatsz a helyzeten!

„Menj nyugodtan!”

Elérkeztünk egy kényes ponthoz, amit sokan egyébként elleneznek is, főleg akkor, ha már családban élnek.

Mindazonáltal célszerű meghagynotok egymásnak azt a szabad teret, amit a kapcsolatotok elején is biztosítottatok. Tény és való, hogy rövid az élet, és a legtöbben egyébként sem töltenek túl sok időt a szerelmükkel, de gyors fásultsághoz vezethet, ha folyton együtt lógtok.

A férfiaknak jut bőven tipikus férfias program, a nőknek pedig hasonlóan járnak szokásos nőies időtöltések. Nem arról van szó, hogy alkalmanként ne lehetne átfedés (sőt!), de mindketten sokkal felszabadultabbak és türelmesebbek lesztek, ha a baráti körötökben külön-külön is kikapcsolódhattok.

Ne mérgelődj, ha időnként másra is időt szánna, attól még nem szeret kevésbé! Viszont jobban fog imádni, ha nem vagy házsártos…

„Köszönöm.” Kép forrása: shutterfly.com

A bocsánat után a köszönöm az, aminek gyakran helyet kell kapnia a repertoárodban.

Nem azért, mert nem természetes, hogy folyton segítjük a másikat és úgy teszünk szívességet neki, hogy cserébe nem várunk az égvilágon semmit.

Azért kell megköszönni, hogy a másik érezze, pontosan tisztában vagyunk vele, hogy nem a kötelességét teszi, hanem szeretetből és odaadásból törődik velünk.

Egy köszönöm sokszor többet ér, mint az a bizonyos varázsszó, hiszen bár árnyékoltan, de ugyanazt üzenjük általa. Főleg akkor, ha egy hálás mosolyt és egy nagy ölelést, vagy egy kedves puszit is mellékelünk.

A férfiak egyébként is imádják, ha gyakran emlékeztetik őket a lovagias énjükre, márpedig, ha ezt ilyen könnyen elérhetjük, akkor miért ne használnánk ki?

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba