Miért maradunk benne egy rossz párkapcsolatban? Tények és módszerek, hogy eldöntsd, menj vagy maradj

Pölz Kitti
Írta: ,
Miért maradunk benne egy rossz párkapcsolatban? Tények és módszerek, hogy eldöntsd, menj vagy maradj

Kép forrása: unsplash.com

Amikor felnyílik a szemünk és rájövünk, hogy a kapcsolat, amiben nyakig benne vagyunk, annyira nem is működőképes és boldog, még nem a válaszút az első, ami elénk kerül. Akkor, amikor először felismerjük a bajt, még nem feltétlenül gondolkozunk el a kilépésen – ilyenkor csak a szívünk egy apró kis zugában tudjuk az igazságot. Akkor van igazán nagy baj, amikor már biztosak vagyunk benne. De még akkor is irtó nehéz kilépni...

Kifejtem: összességében egyre rosszabb a helyzet, nem érzed magad boldognak. Úgy érzed, lassan ideje lépni, mert nem látsz perspektívát a kapcsolatban, de valami egyszerűen nem enged el tőle, és az a valami az ő maga, a személyisége – legalábbis te ezt gondolod.

Hajlamosak vagyunk ilyen helyzetben összerakni a fejünkben a szeretett személy jó tulajdonságaiból egy olyan valakit, aki igazából nem ő... Hiszen ő nem tesz boldoggá, te mégsem tudod elhagyni. Akkor most hogy van ez?

Lehet, hogy az illúziójába, abba a csodálatos valakibe vagy szerelmes, akit felépítettél magadnak, hogy ne szembesülj a másik oldalával.

Hadd segítsek: ha megtalálod azt, aki igazán boldoggá tehet, akkor nem lesz több illúzió, tudni fogod, kivel vagy valójában – és ezért fogod szeretni.

Ha megkérdeznélek, hogy a partnered tudja-e, hogy fontolgatod a szakítást, mit felelnél?

Ha azt, hogy igen, akkor gondolkodj el rajta: manipulál téged valamivel, hogy ne hagyd el?

Lehet, hogy észre sem veszed, mert ügyesen csinálja, de elhiheted: rengeteg toxikus kapcsolatot tart fenn a burkolt érzelmi zsarolás, a verbális vagy tettlegességig fajuló erőszak és a szavak marasztaló alkalmazása.

Tedd a szívedre a kezed, és gondold végig, érhet-e téged ilyesmi, és ha igen, amiatt vagy-e a még benne a kapcsolatban...

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!