Miért maradunk benne egy rossz kapcsolatban? Tények és módszerek, hogy eldöntsd, menj vagy maradj

Pölz Kitti
Írta: ,

Amikor felnyílik a szemünk és rájövünk, hogy a kapcsolat, amiben nyakig benne vagyunk, annyira nem is működőképes és boldog, még nem a válaszút az első, ami elénk kerül. Akkor, amikor először felismerjük a bajt, még nem feltétlenül gondolkozunk el a kilépésen – ilyenkor csak a szívünk egy apró kis zugában tudjuk az igazságot. Akkor van igazán nagy baj, amikor már biztosak vagyunk benne. De még akkor is irtó nehéz kilépni...

Felismerés Kép forrása: unsplash.com

Ha úgy érzed, te is ebben a helyzetben vagy, próbálj meg segíteni magadon kis utánaolvasással és önismerettel – remélem, felismered magad valamelyik ok-okozatban, amiket felsorolok, és rájössz majd, melyik irányt válaszd.

Mert hidd el, a legrosszabb a bizonytalanság – ha abból önálló akaratot és motivációt vagy képes csinálni, akkor meg tudod hozni a helyes döntést.

Lássuk, mik lehetnek a rossz kapcsolatba való beleragadás okai!

Ragaszkodás Kép forrása: unsplash.com

Nők milliói szenvednek és gondolkodnak el a szakításon nap mint nap, de nagyon nehéz a lezárás, nagyon nehéz az elengedés, és ezt mindenkinél valamilyen szinten a ragaszkodási faktor okozza.

Van, aki a belefektetett időt és energiát sajnálja.

Van, aki még mindig hiszi, hogy változni fognak a dolgok.

Van, aki egyszerűen blokkol és szinte már várja, hogy a másik mondja ki a végső szót.

Mindannyian máshogy szenvedünk, de az tény, hogy hasonló motivációink vannak: egy kiegyensúlyozott, boldog, odaadó és törődő kapcsolatot szeretnénk, bántások és felesleges körök nélkül.