Miért választanak rossz férfit a szeretethiányos nők? Egy életre tönkreteheti őket

Schuster Borka
Írta: ,
Miért választanak rossz férfit a szeretethiányos nők? Egy életre tönkreteheti őket

Kép forrása: unsplash

46 éves vagyok, és inkább azt választom, hogy egyedül legyek. Egyszerűen nincs energiám még egyszer remélni és megint csalódni.” A terapeuták szerint nem ritka a jelenség, hogy a szeretethiányos lányok felnőtt nőként újra meg újra a rossz férfit választják, még akkor is, ha tudják, hogy ezzel ismét fájdalmat okoznak maguknak. De vajon miért?

Nem is veszik észre, ha rosszul bánnak velük Kép forrása: unsplash

Azok a kislányok, akik fizikai vagy akár verbális abúzus áldozatai, akik azt érzik, hogy a szüleik szeretetének feltételei vannak – például hogy kövessék a szabályokat, vagy maradjanak csendben – később talán észre sem veszik, hogy a partnerük milyen rosszul bánik velük, hiszen azt gondolják, hogy természetes, ha valaki feltételeket szab nekik.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a szülőnek ne lehetnének elvárásai a gyerek felé, de mindenképpen éreztetnie kell vele, hogy még ha esetleg csalódott vagy elégedetlen is a viselkedése miatt, ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szeretné, hiszen önmagában, önmagáért is megérdemli a szeretetet.

Összetévesztik a drámát a szenvedéllyel Kép forrása: unsplash

A szeretethiányos gyerekeket sokszor egy-egy nagy gesztussal, ajándékkal „kárpótolják” a szülők, ami a romantikus regények, tévéfilmek, sorozatok üzenetével – miszerint az igazán nagy szerelmek útjába mindig áll valamiféle konfliktus – a felnövő lányok azt tanulhatják meg, hogy a dráma, a veszekedés az, ami élővé tesz egy kapcsolatot, akik nem civakodnak, akiknek éppen nincs valami nagy feszültség az életükben, azok nem is szerelmesek valójában.

Ebben a perspektívában a kiszámítható, türelmes férfi, aki időt szánna a másik megismerésére és aki mindig ott van, amikor megígéri, akár unalmasnak is tűnhet, a vele való kapcsolatról egy szeretethiányos ember azt gondolhatja, hogy nem az az „igazi” szerelem.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)