5+1 párkapcsolati szabály, amit szerintünk ideje lenne elfelejteni

Zabolai Margit
Írta: ,

Nagyon nehéz általános szabályokat felállítani, amikor emberi kapcsolatokról van szó, hiszen minden helyzet és minden ember más és más kicsit, ami az egyiknek működik, és boldog vele, attól a másik a pokol hetedik bugyrában érezheti magát. Mégis szeretjük a párkapcsolatokról szóló, örök érvényű tanulságokat, hiszen jó érzés tudni, hogy van mibe kapaszkodnunk egy ilyen ingoványos terepen. Néhány szabály azonban többet árt, mint használ, így ezekről jó lenne végérvényesen megfeledkezni.

Természetesen senki miatt nem érdemes elfojtani magadban a korábbi értékrendedet, vagy fenekestül felforgatnod az életedet – hacsak nem szeretnéd. 

Minden kapcsolat hatással van ránk, és egy jól működő, egészséges párkapcsolat is jelenthet változásokat az életedben, a lényeges különbség azonban, hogy ezek a változások boldoggá tesznek majd. 
 
Eddig otthonülő voltál, most pedig minden hétvégén hegyet mászni jártok? Vagy éppen ellenkezőleg, eddig a bulikban értek a hajnalok, most meg inkább bújsz össze a kedveseddel a kanapén?
 
Miért ne tennéd, ha ez örömöt okoz? Semmi baj a változással, amíg te nem érzed kényelmetlenül magad miatta.

A büszkeség megint csak kétélű fegyver: egyrészt persze szükséges, hiszen senki sem szeretné teljesen feladni vagy megalázni magát egyetlen kapcsolat kedvéért sem, és lássuk be, nem is érdemes. 

A gyakran hangoztatott aranyszabályt azonban érdemes a sutba vágni, amikor a büszkeség áll az útjában annak, hogy például bocsánatot kérj egy hibád miatt, vagy éppen elfogadd a másik bocsánatkérését
 
Rajtad múlik, hogy mi az, amin hajlandó vagy továbblépni, és mi az, amit megbocsájthatatlannak tartasz, de ha mindketten folytatásra vágytok, ne hagyd, hogy az egód közétek álljon.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján