Rátok is jellemző? 8 jel, hogy igazán boldog a kapcsolatotok

Írta: ,

Attól, hogy fülig szerelmes vagy, még egyáltalán nem biztos, hogy boldog kapcsolatban is élsz. A rózsíszín köd és a kémia működése ideig-óráig ugyan keltheti benned a boldogság érzését, de mi jellemzi a valóban boldog, tartalmas kapcsolatokat?

Eszetekben sincs unatkozni Kép forrása: engelta.hubpages.com

1/8 Eszetekben sincs unatkozni

Ami a kapcsolatok elején nagyon könnyű, az később egyre nehezebb: minduntalan elő kell rukkolnotok valami újdonsággal, hogy ne laposodjon el a dolog.

Alig néhány hónapos szerelemnél még magától értetődő, hogy sok újat kiderítetek egymásról, szinte minden nap felfedeztek valamit a másikban.

Ez akár néhány évig is eltolódhat, és itt jön a csavar: vajon akkor sem fogtok unatkozni, ha már tényleg mindent tudtok a másikról?

A tartalmas kapcsolatokban ilyesmiről szó sem lehet, egymást túllicitálva szervezitek a közös programokat, majd ezeken újra és újra belezúgtok a másikba.

„De jól néz ki falmászás közben! Micsoda izmok…”; „Még mindig ennyire udvarias másokkal szemben?” – bizony, ezek a gondolatok még sok-sok év múlva is lángra lobbanthatnak.

Keveset vitatkoztok Kép forrása: weheartit.com

2/8 Keveset vitatkoztok

A vita fontos kifejezés ebben az esetben, ugyanis veszekedésről az igazán boldog párosok esetében nem beszélhetünk.

Egyszerűen nincs olyan ok, amiért vérre menő csatákat kellene vívnotok, még ha a kapcsolatotok elején voltak is mélypontok, azokon már rég túljutottatok.

Sokkal inkább jellemző rátok a harmónia, a másik iránti tisztelet és a jelentős kompromisszumkészség, amik alapjaiban lehetetlenítik el a veszekedéseket. 

Mindig a kapcsolatotokat tartjátok szem előtt, nem hoztok a másik beleegyezése nélkül komoly döntéseket, és arra is ügyeltek, hogy ne bántsátok meg egymást.

Így aztán félévente csak néhányszor fordul elő, hogy mindketten bal lábbal keltek, és egy picit összevitáztok, amitől persze egész nap rossz kedvetek lesz, és alig várjátok az édes békülést.

„Még szép, kincsem-bogaram” Kép forrása: josevillablog.com

3/8 „Még szép, kincsem-bogaram”

… avagy ilyen-olyan kedveskedő beceneveken szólítjátok egymást, és ez még mindig jól esik mindkettőtöknek.

Sőt, azonnal úgy érzed, hogy valami baj van, esetleg megsértetted a barátodat, amikor ő valamiért a keresztneveden szólít, nem pedig a csak rátok jellemző becenévvel illet.

És hogy miért igaz ez a boldog kapcsolatokra? Nos azért, mert mástól el nem tűrnéd, hogy ilyen személyes módon szólítson, egyúttal "ki is sajátítson" magának (gondolj csak bele, szinte minden becenév birtokos esetben van!).

Ezzel szemben a barátodtól nem csupán szívesen hallod, egyenes elvárod, hogy szerelmes becenevet aggasson rád, és azt használja is.

Ez egyébként kifejezetten idegesítő tud lenni a kapcsolatok elején, te is csak akkor kedvelheted, ha már mélyebb érzelmek fűznek titeket egymáshoz.

Nem gondoljátok, hogy ez örökké tart Kép forrása: bloglovin.com

4/8 Nem gondoljátok, hogy ez örökké tart

Furcsa ez az állítás? Pedig így igaz!

Ha azt gondolod, hogy a jelenlegi felállás örökké tart, akkor minden bizonnyal kiegyensúlyozott vagy a kapcsolatodban, de a tartalomra nem feltétlenül ügyelsz – legalábbis addig, amíg be nem üt a krach.

A boldog párok eleve a mának élnek, minden közös pillanatot megbecsülnek, és tudják, hogy bármelyik percben történhet olyasvalami, ami teljesen megváltoztatja az életüket.

Ezt jó, ha tudatosítjátok magatokban, hiszen így az apró-cseprő, bosszantó dolgok elértéktelenednek, míg az igazán fontosak automatikusan előtérbe kerülnek.

Persze ne aggódjatok állandóan azon, hogy a másiknak baja esik, vagy valamiért megszakad az idill, de tartsátok szem előtt, hogy ezért a boldogságért minden nap tennetek kell.

Nem a megcsalástól félsz Kép forrása: engagedandinspired.com

5/8 Nem a megcsalástól félsz

Ha már legalább érintettük a témát, mely szerint tartasz attól, hogy egy rajtatok kívül álló ok miatt megszakad köztetek a szerelem, akkor ideje sort kerítenünk erre a kérdésre. De miről is van szó?

Arról, hogy a bizalom és a szerelem akkor hág a tetőfokára köztetek, amikor elkezdtek a másik testi épségéért aggódni, nem pedig azért, hogy valamivel megbántjátok egymást (pl. egy félrelépéssel).

Biztosan tudod, hogy ő nem tenne ilyet veled, hogy nem rúgná fel semmiért a köztetek kialakult szerelmet, harmóniát.

Egyszerűen attól tartasz, amikor elváltok egymástól, hogy bántódása esik – emiatt a komolyabb eseményeken, nagyobb utazásokon mindig vele akarsz lenni

Egyértelműen közösen terveztek Kép forrása: flickr.com

6/8 Egyértelműen közösen terveztek

Eszetekbe sem jut, hogy bármelyikőtök a másiktól külön folytatná az életét, a kisebb döntéseket is együtt hozzátok meg, nemhogy a jelentősebbeket.

Bármilyen változás elé állítson is titeket a sors, az első gondolatotok egyből a szerelmetekre irányul, illetve a konkrét megoldásra.

Annyira fontos a kapcsolatotok és a magánéletetek harmóniája, hogy még véletlenül se áldozzátok be a viszonyotokat más egyéb célok érdekében.

Ha mégis változtattok, legalább egy B-tervet készítetek arra az esetre, ha a terveitek még sem úgy alakulnának, ahogy közösen megbeszéltétek.

Jól elvagytok együtt, de külön is Kép forrása: blogrope.com

7/8 Jól elvagytok együtt, de külön is

Nyilvánvaló, hogy szívesen töltitek az időt egymás társaságában, de az sem teszi tönkre a hangulatotokat, ha kicsit külön kell lennetek.

Mindkettőtöknek megvan a maga kis privát szférája, ami őrülten fontos a hosszú, tartalmas kapcsolatokban.

Örültök, ha a másik alkalmanként külön is kimozdul, vagy saját elfoglaltságot talál, hiszen így mindketten tudtok a saját teendőitekre is időt szánni.

Sőt, azt is pontosan tudjátok, hogy a később tartott élménybeszámolók mindig örömteliek, felszabadultak, így közvetve kifejezetten jót tesznek a kapcsolatotoknak.

Kitaláljátok egymás gondolatait Kép forrása: stylecaster.com

8/8 Kitaláljátok egymás gondolatait

Ez csak akkor lehet igaz, ha teljesen egy rúgóra jár az agyatok, és már nagyon sok közös élményt bezsebeltetek – ami ugyebár kiváló ismertetője a tartalmas kapcsolatoknak.

Ha igazán boldogok vagytok és harmonikus köztetek a viszony, akkor az azt jelenti, hogy a nézeteitek, elveitek is nagyon hasonlóak.

Éppúgy egyetértek a világrengető, aktuális kérdéseket illetően, mint abban, hova menjetek vacsorázni, vagy éppen nyaralni.

A közös élmények összekovácsoltak titeket, ugyanaz jut eszetekbe egy adott szituációról, vagy éppen egy népszerű dallamról.

Emiatt aztán könnyen megeshet, hogy egyszerre mondjátok, vagy írjátok le egymásnak üzenetben ugyanazokat a gondolatokat.