Randizz a szabadban! A legjobb nyári randi ötletek

Írta: ,

Míg télen a hideg időjárás következtében némileg korlátozottak a lehetőségeink, és inkább a négy fal közé tervezzük programjainkat, addig nyáron a nemzeti parkok romantikus sétára csábítanak, a város terei, utcái pedig megtelnek élettel. Ilyenkor nem érdemes órákig a tévé előtt ücsörögnötök a pároddal, hiszen számtalan nagyszerű szabadidős tevékenység közül válogathattok! Íme néhány romantikus randi ötlet, melyre garantáltan emlékezni fogtok később is!

A szabadtéri mozi varázsa Kép forrása: ecooutdoor.com

1/5 A szabadtéri mozi varázsa

A nyár tökéletes alkalmat kínál a szabadtéri filmezésre. Ha igazi filmrajongó vagy, de unod már a megszokott vacsorás-mozis randikat, vagy csak különleges helyszínt keresel egy találkához, akkor ez a számodra tökéletes program!

Fogjatok egy pokrócot, egy üveg bort és egy kis popcornt, majd irány az egyik népszerű kert- vagy tetőmozi! Budapesten számos helyszín közül válogathatsz, ahol a szervezők filmtörténeti és közönség kedvenc alkotásokkal várják az érdeklődőket. Ha mozizás közben szívesen gyönyörködnél a városban, válaszd a Budapest Rooftop Cinemát, ha inkább a régi kertmozik hangulatát szeretnéd átélni, akkor a MOMKult Mozikertbe érdemes ellátogatnod!

Játssz turistát!

2/5 Játssz turistát!

A párkapcsolatok egyik legjobb része, amikor új, izgalmas helyeket fedezünk fel együtt, miközben közös emlékekre tehetünk szert. Nem kell azonban távoli országokba utaznotok ahhoz, hogy felejthetetlen közös élményekben legyen részetek, hiszen valószínűleg számtalan gyönyörű helyet találhattok akár Budapesten is.

Próbáljátok ki, milyen turistának lenni a saját városotokban, és keressétek fel azokat a parkokat, utcákat vagy tereket, ahová mindig is el akartatok látogatni, de eddig valamiért nem került rá sor! Ha nincs konkrét úti célotok, sétálgassatok Budapest legszebb területein, és csodáljátok meg azokat a területeket, látnivalókat, épületeket, amelyek mellett lehet, hogy nap mint nap elmentek, mégsem néztétek meg soha igazán!

Piknik Kép forrása: momsconfession.com

3/5 Piknik

Nyáron természetes, hogy a szabadba vágyunk, ha azonban túrázás vagy sétálás helyett szívesebben töltenétek az időtöket lustálkodással, a legjobb, ha rendeztek egy romantikus pikniket a közeli erdőben vagy parkban!

Készítsetek ízletes nyári harapnivalókat, gyümölcsöket, szendvicseket és frissítőket, majd egy pokróccal együtt tegyétek bele az egészet egy kosárba, és irány a természet!

Ha stílusos kikapcsolódásra vágytok, vihettek akár egy üveg behűtött pezsgőt is... ;)

Sportoljatok együtt! Kép forrása: weheartit.com

4/5 Sportoljatok együtt!

A sport sokkal élvezetesebb, ha párban végzitek, és a közös edzések motiváló erővel hatnak és jobb teljesítményre sarkallnak mindkettőtöket.

Persze nem kell feltétlenül futni mennetek, vagy edzőterembe járnotok, kipróbálhattok akár egy olyan, romantikusabb mozgásformát is, mint például a tánc!

A közös táncórákon keresztül közelebbről is megismerhetitek egymást, megerősíthetitek kapcsolatotokat, elszakadhattok a szürke hétköznapoktól, vagy feléleszthetitek a régi tüzet!

Csillagtúrák Kép forrása: liebacklookup.com

5/5 Csillagtúrák

Mi lehetne romantikusabb annál, mint kézen fogva sétálni a párunkkal egy meleg, nyári estén a csillagok alatt?

Bár a városban erre nem nagyon van lehetőségünk, szerencsére Magyarországon számtalan gyönyörű nemzeti park található, ahova gyakran szerveznek csillagtúrákat vagy csillagsétákat azok számára, akik érdeklődnek a csillagok, az űr, illetve a galaxis titkai iránt. A csoportos programok során szakképzett túravezetők segítenek eligazodni az éjszakai égbolton.

A csillagsétákhoz tökéletes helyszínt biztosít többek között a Hortobágyi Nemzeti Park, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, vagy az Aggteleki Nemzeti Park.