Miért nem kezdeményeznek a férfiak? A modern randizás dilemmái

Írta: ,

Mostanában egyre több nő panaszkodik arról, hogy nagyon nehéz ismerkedni, a férfiakból inkább kisfiúk lettek és hiányzik belőlük az a magabiztosság, ami a régi időkben még meg volt a férfiakban. Na, de akkor mégis, hogyan lehetne ismerkedni? Talán nekünk, nőknek kellene kezünkbe venni az irányítást?

Az első lépések Kép forrása: jacimarie.com

Bárki bármit mond, a kezdeményezés igenis a férfiak dolga lenne.

A nő megadhatja a kezdő löketet, vagyis a jelet, hogy szabad a pálya, viszont utána a pasinak kutya kötelessége akcióba lendülni.

Szüleink, nagyszüleink korában valahogy jóval magabiztosabban voltak a férfiak, nem okozott nekik problémát az udvarlás, még akkor sem, ha sokszor elutasításban volt részük. Addig mentek és addig udvaroltak az álomnőnek, míg meg nem kapták.

Manapság, viszont a pasik egy nőt meg sem közelítenek, ha esetleg a barátnői is ott vannak a közelben, mert túlságosan félelmetes számukra ez a szituáció.

Az ego harca? Kép forrása: bytezza.com

Talán a visszautasítástól való félelem akadályozza meg őket abban, hogy kezdeményezzenek, de valljuk be, ez nem kifogás.

Ez csupán az ego harca, amit önmagukban vívnak, nehogy megsérüljön a büszkeségük.

Mi pedig köszönjük szépen, de nem kérünk egy ilyen férfiból.

Persze az is igaz, hogy manapság a nők is irreális elvárásokat támasztanak a férfiakkal szemben, ez nyilván nem könnyíti meg a helyzetüket, viszont ez még nem ok arra, hogy elszalasszák a lehetőséget.