Randi barkochba – 5 kérdés, amit felteszel magadnak, pedig csak összezavar

Írta: ,

Gondolkodtál már azon, hány kérdést teszel fel magadnak egy randi előtt, és mennyi mindent pörgetsz le a fejedben már jóval azelőtt, hogy egyáltalán elkezdenéd megismerni a kiszemelt férfit? Íme a leggyakoribb kérdésgyűjtemény, ami az új kapcsolat küszöbén megszületik a női fejekben – és legtöbbször felesleges agyaláshoz vezet!

Számít-e a korkülönbség? Kép forrása: lauraivanova.com

1/6 Számít-e a korkülönbség?

A válaszunk nem, hacsak nem kerítesz neki akkora feneket.

A kor alapú sztereotípia ugyanolyan, mint bármelyik másik.

Ha a másik megérint, és úgy érzed, akár fiatalabb kora ellenére is érett gondolkodású, akkor szabadulj meg minden életkorra vonatkozó előítéletedtől és kezd el megismerni a másikat!

Ugyanez igaz arra is, ha idősebb nálad a randipartnered, viszont az élethez való hozzáállásotok és a céljaitok passzolnak egymáshoz.

Meg tudok-e majd bízni benne? Kép forrása: elitedaily.com

2/6 Meg tudok-e majd bízni benne?

Ha ez a gondolat kering a fejedben, akkor nyúlj vissza a gyökerekig, hogy megértsd miből ered ez a negatív érzés. Ha gyerekkorodban láttál vagy tapasztaltál a környezetedben megbízhatatlan férfit, akkor az nagy eséllyel hatást gyakorol a jelenlegi gondolkozásodra.

Teljesen természetes, hogy beépítetted a hitrendszeredbe, de szerencsére csak tudatosságra van szükséged ahhoz, hogy ezt megszüntesd.

Nincs más feladatod, mint belevágni, és minden ellentétes megmozdulást újra bevésni a gondolataidba, ami idővel – légy türelmes – de kiegyenlíti a negatív berögződéseket.

Miért gondolok még az exemre? Kép forrása: avim.com

3/6 Miért gondolok még az exemre?

Mert elutasítod a szakítást, mert nem tudsz neki vagy magadnak megbocsájtani, mert lelkiismeret furdalásod van, hogy mással is jól tudod magad érezni. Ne tedd! 

Hiszen tudod: amit elutasítasz, azt annál jobban magadhoz vonzod.

Helyette fogadd el, hogy még gondolsz rá, próbálj meg ítélkezés nélkül hozzáállni, és észre fogod venni, hogy fokozatosan elmúlik.

Közben kezdd el jól érezni magad, hiszen te vagy az első és egyetlen, akinek a boldogságáért felelős vagy!

Elmondhatom-e, hogy mire vágyok? Kép forrása: playbuzz.com

4/6 Elmondhatom-e, hogy mire vágyok?

Igen! Viszont ne ezzel indíts, és ha lehet, ne az első találkozásnál.

Fontos beszélni a vágyakról, mert csak csalódás lesz belőle, ha az elején megfelelésből elnyomod magadban őket. De semmiképpen sem emlegesd fel a volt partnered, hogy ő hogyan csinálta vagy éppen hogyan nem, mert ezzel elindítod az összehasonlítgatást, és elveszik a meglepetés varázsa. Nem minden férfi olvas az apró jelekből és a mögöttes üzenetekből!

Figyelj oda arra, hogy ne elvárás legyen, hogy tudja, mi jó neked. Adj időt annak, hogy megismerjen, és te is megismerd őt ahelyett, hogy élből azt várod, úgy viselkedjen, mint az a tökéletes férfi, akit elképzeltél magadnak. Mindenki más, egyedi vágyakkal rendelkezik, ez pedig rád és rá is igaz!

Kereshetem az első randi után vagy várjam meg, míg ő felhív? Kép forrása: jarukey.com

5/6 Kereshetem az első randi után vagy várjam meg, míg ő felhív?

A szabály, hogy nincsenek szabályok. A legtöbben a túlzott taktikázással rontják el már a kapcsolat kezdeti státuszát. Viszont nem árt ismerni a másik nemet. A férfiak természetüknél fogva vadászok, akik szeretnek megdolgozni a zsákmányért. Ne vedd el tőlük azt az örömöt, hogy kiélhessék született ösztöneiket.

Miért ne lehetne egy kicsit játszani? Te is jobban fogod magad érezni az elbűvölő, mintsem a kétségbeesett, kapcsolatra kiéhezett nő szerepében. Nem kell az első randi után választ kapnod arra, hogy ő lesz-e az igazi, vagy sem. Hallgass az ösztöneidre! Pontosan érzed, hogy megvolt-e a kölcsönös kémia. Ha igen, akkor ne kételkedj, keresni fog.

Mit jelent az, hogy nem áll készen egy komoly kapcsolatra? Kép forrása: upsocl.com

6/6 Mit jelent az, hogy nem áll készen egy komoly kapcsolatra?

Pontosan azt, amit mondott: hogy nem szeretne veled komoly kapcsolatot.

Ne álltasd magad, jobb ha tisztán látod a dolgokat, és nem vársz naivan arra, hogy majd meggondolja magát.

A sok sztereotípia közül legtöbbször azonban igaz, hogy a férfi ilyen dolgokban nem kertel.

Ha már felvállalja, hogy ezt elmondja neked, akkor amögött őszinte érzések vannak.