A legnagyobb randi bakik: tisztában vagy az ismerkedés etikettjével?

Király Eszter
Írta: ,
A legnagyobb randi bakik: tisztában vagy az ismerkedés etikettjével?

Még mindig nem érkezett meg a kóbor királyfi fehér lovon? Miért nem létező e-mail címmel, és valós Facebook profillal jelentkezik? Miért fullad katasztrófába minden egyes találkozás? És miért nem jelentkezik a férfi a randi után, de leginkább soha többé?

Az, hogy sor kerül-e következő találkozásra, nagyban függ a személyes szimpátiától, a „kémiától”, vagyis a szerelem megmagyarázhatatlan, színtiszta vegytanától, amitől pattognak a szikrák, és lúdbőrözik a test. A fizikai vonzalom ösztönös, nem tudunk ellene tenni, de viselkedésünkkel, testtartásunkkal, gesztusainkkal növelhetjük vonzerőnket. Bár régimódian hangzik, a randevúnak igenis van illemtana, és az a Férfi, aki igazi Nőt akar, tehát nem érzelmileg éretlen vihogó fruskát, az ismeri és be is fogja tartani az etikett szabályait. Lelombozó tud lenni az első randevún az a nő, akinek fogalma sincs arról, miért akar a férfi előtte belépni az étterem ajtaján. És az is, aki a találkozó végeztével azonnal telefonál, és nő létére ő köszöni meg az estét.

Ha tartós kapcsolatot keresnek, meglepően konzervatívnak mutatkoznak a férfiak, és a hagyományos szerepek betartását hangsúlyozzák: a férfinak kell kezdeményeznie és elhívnia a nőt. A nő, aki randizni akar, később ellensúlyozni igyekszik, hogy ő kezdeményezett. Amennyiben szexre került sor, a következő találkán legszívesebben visszacsinálná a dolgokat, mintha a szex meg sem történt volna – bizonytalan, nem tudja, mit gondol a férfi, nem akarja, hogy könnyűvérűnek nézzék. Ha egy nő kezdeményez, akkor a férfi mutassa meg férfi-oldalát, vagyis ajánlja fel ő a randit. Ha mégis a nő dobja fel a találka témát, akkor legalább úriember módjára vessen fel randi helyszíneket, vagyis kérdezze meg, hová menne a nő szívesen. Tíz internetes párkereső férfiból nyolc érzi úgy, hogy az a helyénvaló, ha ő ír először a nőnek.

A nőnek oda kell vonzania az érdeklődő, fürkésző szemeket, de nem állatbőrön pajzánul heverő, alig fedett testtel és provokatív tekintettel, hanem finom, izgalmas nőiességgel és különleges intellektussal. Jó, ha a test igényes, kívánatos és tetszetős, de a szemekből értelemnek és érzelemnek kell sugároznia. A virtuális randi-játszóház is való világot jelképez a legtöbb férfi számára, ezért szereti ő megszólítani a nőt.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!