Pszichológusok szerint 11 faktornak kell teljesülnie ahhoz, hogy szerelembe ess valakivel

Szirák Viki
Írta: ,

A szerelem olyan, mint egy doboz csokoládé: rengeteg összetevő kell ahhoz, hogy minden harmonizáljon, és magával ragadjon minket. Ezért nem is meglepő, hogy szakértők úgy vélik, a szerelembe eséshez több dolognak is teljesülnie kell, túl azon, hogy tetsszünk egymásnak - méghozzá szám szerint 11-nek. Úgy gondolják, ha ez a 11 faktor jelen van két ember között, akkor a gyengéd érzelmek garantáltak; a hiányuk viszont hosszú távon problémákhoz vezetnek.

Ayala Malach Pines klinikai szakpszichológus foglalkozott részletesen a témával, és több könyvet, kutatást is készített ezzel kapcsolatban, számos önként jelentkező segítségével. Hosszú évek eredményei alapján pedig arra jutott, hogy nem elég a vonzalom ahhoz, hogy két ember szerelmes legyen, és a kapcsolatuk hosszú távon működőképes maradjon. Ahhoz, hogy ez kiállja az idő próbáját, összesen 11 faktornak kell jelen lennie. Lássuk, vajon te és a párod mennyiben ismertek magatokra.

1. Az első, és egyben legfontosabb dolog, hogy hasonló háttérrel, hozzáállással és személyiségvonásokkal rendelkezzetek.

Mert bár sokan hangoztatják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezek a románcok általában csak rövid életűek, és sok esetben a két ember életvitele teljesen összeegyeztethetetlenné válik. Ha hasonlóan vélekedtek az élet nagy dolgairól, és ugyanolyan vérmérsékletűek vagytok, máris lehúzhattok egyet a listáról!

2. Az is rengeteget számít, hogy földrajzi szempontból mi jellemző rátok.

A távkapcsolatok sajnos csak nagyon ritkán tudnak működőképesek maradni, ezért rengeteget számít, hogy fizikailag is közel legyetek egymáshoz, és sokat tudjatok találkozni. A személyes találkozások varázsa rengeteget számít!

dedivan1923/depositphotos.com

3. A harmadik pontban a külső tulajdonságok szerepelnek.

Ha megvan a földrajzi közelség és a hasonló személyiség, akkor fontossá válik az is, mi jellemzi a másik megjelenését. Mindenkinek van egy bizonyos zsánere, de ettől eltekintve is akadnak olyan külső vonások, amik fontosak számunkra. Ha ez megvan, mehetünk is a 4. ponthoz.

4. Bár ez erősen magától értetődőnek tűnik, de a pszichológus szerint akkor is ott a helye a felsorolásban a viszonzásnak

Szerinte ugyanis elengedhetetlen, hogy az érzések viszonozva legyenek (ami igaz, de attól még tényleg egyértelmű), máskülönben a kapcsolat csak ideig-óráig tarthat, és egyoldalúvá válik. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!