A pszichológus szerint ezekből az apró jelekből tudhatod, hogy szerelmes vagy

Kovács Andrea
Írta: ,
A pszichológus szerint ezekből az apró jelekből tudhatod, hogy szerelmes vagy

Kép forrása: marinascholze.com

Szerelem, szerelem... Az egyik legerősebb érzelem, ami háborúkat indít el, és évszázados családi viszályokat képes elcsitítani. De honnan is tudhatjuk, ha valóban szerelmesek vagyunk? A Psychologytoday.com cikke szerint ezek a legegyértelműbb jelei annak, hogy eltalált Ámor nyila.

Ábrándozás, te tettél tönkre... Kép forrása: bloglovin.com

Lehet, hogy ha együtt vagytok, az olyan, mintha megszűnne a világ, de gondolsz rá akkor is, amikor a többi dolgodat intézed?

Ha nem csak a közös számotokról, vagy a lakásához közeli buszmegállóról, hanem mondjuk egy csokor hónapos retekről is ő jut eszedbe, mert szombaton azt reggeliztetek a májkrémes kenyér mellé, vagy mert gyerekkorában az egyik nagynénjének volt egy kutyája, amit egy farmról hoztak, ahol biztosan volt retek is – na az már a szerelem jele.

Ha napközben is sokszor eszedbe jut, és az apróbb döntéseidkor is mérlegeled a kapcsolatotokra gyakorolt hatásukat is, akkor tényleg érte dobog a szíved.

Látod a hibáit is Kép forrása: eltornilloquetefalta.net

A szerelem erős érzés, a rózsaszín ködben lebegni pedig talán az egyik legfelemelőbb dolog a világon, ugyanakkor szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy a kezdeti fellángolás nem minden, és nem is biztos, hogy ezt kellene szerelemnek neveznünk, hiszen a hormonok árja nem feltétlenül teremt stabil talajt a hosszú távú kapcsolatoknak.

A pszichológusok szerint a valódi és mély érzelmeknek sokkal pontosabb jele lehet, ha a másik hibáit is látod – hiszen senki sem tökéletes – de elfogadtad azokat, és úgy érzed, képes vagy együtt élni velük.

Esetleg, még meg is szeretted őket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!