Pszichológiai trükkök, hogy akárkit az ujjad köré csavarhass

Kovács Andrea
Írta: ,
Pszichológiai trükkök, hogy akárkit az ujjad köré csavarhass

Kép forrása: racorn/depositphotos.com

Mindig irigykedve figyelted azokat az embereket, akik csak úgy ragyognak és mindenkit magukhoz vonzanak, mint a mágnes? Még ha nem is szereted a rivaldafényt, valld be, hogy jól esne, ha egy kicsit hasonlíthatnál ezekre az ismerőseidre! Szerencsére nem kell sokat tenni érte, néhány pszichológiai trükk segítségével neked is könnyebben megy majd az ismerkedés!

Ne panaszkodj Kép forrása: vintagemaedchen.de

Az önbizalom nem velünk születik. Az elején szüleink táplálják, aztán környezetünkből építkezünk. Ideális esetben fiatal felnőttként elérheted azt, hogy a legtöbb helyzetet magabiztossággal tudj kezelni. De hiába minden, ha beszédedet negatív életszemlélet jellemzi. Rengeteget ronthatsz az imidzseden, ha panaszkodsz.

Gondolkodj pozitívan és kerüld a negatív beszédtémákat! Persze, nem minden tökéletes az életben, de egy beszélgetést soha ne kezdd panasszal, hadd lássák rajtad, hogy alapvetően pozitív gondolkodásmód és optimizmus jellemez.

Ha már elég magabiztos vagy, akkor sem szabad úgy tenned, mintha Te lennél a világ legfontosabb embere. Ügyelj rá, hogy mások szívesen öntsék ki neked a szívüket.

Hallgasd meg őket figyelmesen és légy velük türelmes. Bemutatkozáskor mindig elfelejted a másik nevét?

Ennek elkerülésére létezik egy egyszerű trükk: amikor kezet fog veled és elmondja a nevét, csak ismételd el: XY, örülök, hogy megismerhetlek. Hidd el, értékelni fogják, hogy egyből megjegyzed a nevüket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!