5 egyszerű pszichológiai trükk, ha tudni akarod, hogy érez irántad a kiszemelted

Írta: ,

Szeretjük azt hinni, hogy kiszámíthatatlanok vagyunk, és tényleg vannak egyedi emberi tulajdonságok, amikre nehéz lenne magyarázatot találni. Ugyanakkor a pszichológusok sok olyan trükköt ismernek, amivel te is megtudhatod, hogyan érez irántad valaki más, vagy segíthetnek elnyerni valaki szimpátiáját. A következő apróságokat a mindennapi életben is alkalmazhatod!

Figyeld, amikor nevet! Kép forrása: ic.pics.livejournal.com

1/5 Figyeld, amikor nevet!

Vizsgálatok szerint ha valaki nevet, akkor közben a hozzá érzelmileg legközelebb álló emberre fog nézni, vagy pedig arra, akihez szeretne érzelmileg közelebb állni.

Mindez persze csak nagyobb társaságban működik, de ha kiszemelteddel közös a baráti körötök, akkor legközelebb próbálj szemkontaktust teremteni vele egy jó vicc utáni nevetés közben.

A közösen, jó kedvvel eltöltött idő egyébként is közelebb hozza egymáshoz az embereket, nevetni pedig mindenki szeret.

A lábfejek árulkodnak

2/5 A lábfejek árulkodnak

Legközelebb, amikor társaságban vagytok, ne csak az emberek tekintetét figyeld, hanem azt is, hogy merre mutat a lábfejük!

Régről ismert pszichológiai trükk, hogy míg az arcunkkal igyekszünk többek felé is fordulni, vagy csak nem akarjuk konkrétan kimutatni, ki érdekel bennünket a legjobban, addig a lábfejek árulkodhatnak.

Akire a lábfej mutat, az lehet számunkra a legérdekesebb, felé szeretnénk nyitni, csak még alkalmat keresünk rá.

Ha körben álltok és többen beszélgettek, de a kiszemelted lábujjai feléd néznek, az biztató jel lehet.

3/5 Mutasd meg az érzelmeidet!

Felejtsd el azokat az ostoba tanácsokat, miszerint el kellene rejtened az érzéseidet valaki elől, aki fontos a számodra!

Persze, érdemes megmaradni az egészséges keretek között, és nem kell rögtön a nyakába ugrani valakinek, akivel alig ismeritek egymást, de ha valaki szimpatikus a számodra, akkor a legközelebbi találkozásnál mutass örömet és izgatottságot.

A következő alkalommal már ő is hasonlóan fog majd érezni irántad – ilyen egyszerű.

Nézz a szemébe! Kép forrása: weheartit.com

4/5 Nézz a szemébe!

Ha találkozol valakivel, aki szimpatikus a számodra, próbáld meg kifürkészni, hogy milyen színű a szeme.

Ehhez mindenképpen néhány másodpercnyi szemkontaktusra lesz szükség, ami nem túl hosszú ahhoz, hogy kínossá váljon, viszont éppen elég hosszú ahhoz, hogy kölcsönös szimpátiát ébresszen.

Aki a szemünkbe néz, azt egyenesebbnek, nyíltabbnak találjuk, és azonnal úgy érezzük, hogy közelebb állunk hozzá.

Ha a másik nem kapja el a tekintetét, és mosolyog is a szemkontaktus közben, akkor az biztató jel, valószínűleg ő is szimpatikusnak talál téged.

Önbizalom kérdése Kép forrása: cuded.com, Lena Dunaeva

5/5 Önbizalom kérdése

A saját arcának, alkatának hibáit mindenki jól ismeri, hiszen naponta látja a tükörben.

A jó hír azonban, hogy mások sokkal kevésbé törődnek ezekkel a dolgokkal, így egyes felmérések szerint az idegenek 40%-kal vonzóbbnak látnak, mint amilyennek te tartod magad.

Fölösleges tehát aggodalmaskodnod, annál is inkább, mert az önbizalmad rengeteget jelent az első benyomás kialakulásában.

Bízz önmagadban!