5 egyszerű pszichológiai lépés ahhoz, hogy beléd szeressenek

Írta: ,

Nemrégiben M. Gary Neuman, aki pszichoterapeutaként és híres szerzőként dolgozik az Egyesült Államokban, megosztotta az egyik magazinnal, hogy a szerelembeesés színfalai mögött található tudomány valójában nem is olyan bonyolult, mint azt sokan gondolták volna. Sőt, olyannyira nem, hogy az író szerint az alábbi öt nagyon is egyszerű lépéssel egy csapásra elérheted, hogy beléd szeressen a kiszemelted!

Tartsd fenn a szemkontaktust Kép forrása: indiaearl.com

1/5 Tartsd fenn a szemkontaktust

A terapeuta szerint ahhoz, hogy valaki gyengéd érzéseket kezdjen el táplálni feléd, sokszor az is elég, hogy ne kóboroljon el a tekinteted beszélgetés közben.

Egy felmérés ugyanis bebizonyította, hogy azok a személyek, akik szerelmesek egymásba, az együtt töltött idő 75%-ban fenntartják a szemkontaktust – és ennek köszönhetően sokkal intimebb köteléket alakítanak ki egymással.

Legyél figyelmes Kép forrása: fabyoubliss.com

2/5 Legyél figyelmes

Azzal biztosan nem mondunk újdonságot, hogy az emberek szeretik úgy érezni, hogy a beszélgető partnerüket tényleg érdekli az, amit mondanak.

Valójában pedig ez olyan sokat számít az ismerkedés kezdeti (és egyébként későbbi) szakaszában is, hogy megkönnyítheted vele a szerelembeesést.

Azzal ugyanis, hogy kérdéseket teszel fel az aktuális témával kapcsolatban, és együtt érző vagy, bebizonyítod, hogy érdeklődsz a másik személy gondolatai és tapasztalatai iránt.

Értékeld a másikat Kép forrása: arven.viewy.ru

3/5 Értékeld a másikat

Neuman elárulta, hogy a szerelem kialakulásához egyenes úton vezet az, ha a másik személy értékesnek, fontosnak érzi magát.

Egy felmérés során olyan frissen szakított párokat kérdeztek a döntésükről; 48%-uk pedig megerősítette, hogy azért döntöttek a továbblépés mellett, mert a párjuk idővel egyáltalán nem értékelte őket.

Ha ezt a szabályt betartod, máris egy lépéssel közelebb kerültél a szerelemhez!

Mosolyra fel! Kép forrása: indiaearl.com

4/5 Mosolyra fel!

Köztudott tény, hogy nevetés és mosolygás közben sokkal vonzóbbnak tűnsz a környezeted számára; de azt gondoltad volna, hogy ezáltal sokkal könnyebben beléd is szerethet a kiszemelted?

A pszichoterapeuta szerint sokszor csupán ennyi a titok kulcsa – a vidámságnak köszönhetően ugyanis afféle „főnyeremény” hatását kelted, és sokkal szimpatikusabb leszel a randi partnered szemében is.

Arról nem is beszélve, hogy a te kedved is jobb lesz a nevetéstől!

Aprócska érintések Kép forrása: imgpin.com

5/5 Aprócska érintések

Akárcsak a szemkontaktus, úgy az apróbb érintések (például egy ölelés, vagy egy szimpla simogatás) is képes fokozni a kettőtök közötti intimitást.

Olyannyira, hogy egy felmérés szerint azok a párok, akik gyakrabban vetik be ezeket az egyszerű kedvességeket a hétköznapok során, sokkal boldogabb kapcsolatban élnek.

Te gondoltad volna, hogy egy ölelés vagy kézfogás ilyen sokat számíthat a szerelem kialakulásában és a tűz fenntartásában?