5 egyszerű pszichológiai lépés ahhoz, hogy beléd szeressenek

Írta: ,

Nemrégiben M. Gary Neuman, aki pszichoterapeutaként és híres szerzőként dolgozik az Egyesült Államokban, megosztotta az egyik magazinnal, hogy a szerelembeesés színfalai mögött található tudomány valójában nem is olyan bonyolult, mint azt sokan gondolták volna. Sőt, olyannyira nem, hogy az író szerint az alábbi öt nagyon is egyszerű lépéssel egy csapásra elérheted, hogy beléd szeressen a kiszemelted!

Tartsd fenn a szemkontaktust Kép forrása: indiaearl.com

A terapeuta szerint ahhoz, hogy valaki gyengéd érzéseket kezdjen el táplálni feléd, sokszor az is elég, hogy ne kóboroljon el a tekinteted beszélgetés közben.

Egy felmérés ugyanis bebizonyította, hogy azok a személyek, akik szerelmesek egymásba, az együtt töltött idő 75%-ban fenntartják a szemkontaktust – és ennek köszönhetően sokkal intimebb köteléket alakítanak ki egymással.

Legyél figyelmes Kép forrása: fabyoubliss.com

Azzal biztosan nem mondunk újdonságot, hogy az emberek szeretik úgy érezni, hogy a beszélgető partnerüket tényleg érdekli az, amit mondanak.

Valójában pedig ez olyan sokat számít az ismerkedés kezdeti (és egyébként későbbi) szakaszában is, hogy megkönnyítheted vele a szerelembeesést.

Azzal ugyanis, hogy kérdéseket teszel fel az aktuális témával kapcsolatban, és együtt érző vagy, bebizonyítod, hogy érdeklődsz a másik személy gondolatai és tapasztalatai iránt.