7 pszichológiai jel, hogy örökké tart majd a kapcsolatotok

Kerekes Vivien
Írta: ,
7 pszichológiai jel, hogy örökké tart majd a kapcsolatotok

Kép forrása: Maud Chalard

Nem létezik két ugyanolyan párkapcsolat. Egyes szerelmek hatalmas tűzzel indulnak, majd hirtelen, minden magyarázat nélkül kialszik a láng. Másoknak keményen meg kell dolgozniuk a kezdeti időszakban, végül pedig a dolgok a lehető legjobban alakulnak köztük. De mi lehet az oka annak, hogy bizonyos kapcsolatoknál minden rendben van, míg egyes szerelmek gyorsan véget érnek? Vajon mi a titka az örökké tartó együttlétnek? Egy kutatás segítségével most te is közelebb kerülhetsz a megoldáshoz!

A válások legfőbb okai Kép forrása: spokesman.com

Egy pszichológus szakértő, John Gottman már 40 éve végez kutatásokat arra vonatkozólag, vajon mi kell ahhoz, hogy egy pár sokáig együtt maradjon, és mi lehet az oka a legtöbb válásnak.

Felmérései során sikerült megállapítania, hogy utóbbinál nem az áll a háttérben, hogy a felek véleménye nem egyezik; sokkal nagyobb probléma, hogy ezeket az eltérő gondolatokat nem tudják együtt érző módon megbeszélni.


Nézd meg, mik a biztos jelei annak, hogy inkább le kellene mondanod az esküvőt!


Emellett azt is megállapította, hogy gyakori probléma egy kapcsolatban az, hogy sokan igyekeznek kicsit átalakítani párjukat a saját elképzeléseik szerint.

Kutatás az örök szerelem titkáért Kép forrása: colincowieweddings.com

Ha már tudjuk, mi vezet egy kapcsolat végéhez, vajon mivel tudjuk elérni, hogy az végül sokáig tartson? Persze ez a kérdés már Gottmanben is felmerült.

Hogy kiderítse a választ, egyik kutatásában kielemezte a párok kommunikációját egy otthonszerű környezetben, amit ő csak egyszerűen a "Szerelmi Laboratóriumnak" nevezett el.

Szakértők állítják, hogy ezen a helyen körülbelül 91%-os bizonyossággal meg tudják állapítani, hogy egy kapcsolatnak van-e jövője vagy sem – szimplán abból, hogy 5 percen át figyelik és hallgatják a feleket. A felmérések során nem csak a kommunikációt vizsgálták, hanem a reakciókat is, majd 40 évnyi kutatás és több száz megfigyelt páros alapján megszületett az az 5 pszichológiai jel, amely bebizonyítja, hogy egy szerelem sokáig fog tartani!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv