5 pszichológiai érdekesség a párkapcsolatokról, és arról, mitől függ, hogy ki lesz a Nagy Ő

Szirák Viki
Írta: ,
5 pszichológiai érdekesség a párkapcsolatokról, és arról, mitől függ, hogy ki lesz a Nagy Ő

Kép forrása: unsplash.com

Mindannyian ismerünk olyan párokat, akik hosszú éveket töltöttek együtt, eljegyzés nélkül, majd a szakítás után fél évvel a srác máris megkérte az új barátnője kezét. Vagy olyan embereket, akik az összeköltözés után nem sokkal döntöttek inkább a különválás mellett, noha előtte jól megvoltak. Utánajártunk, mi ezeknek a pszichológiai oka!

Az időzítés a legfontosabb Kép forrása: pexels.com

Talán eddig nem feltétlenül így nézted a dolgot, de a férfiak nem akkor házasodnak meg, amikor megismerik álmaik nőjét.

Sokkal inkább akkor döntenek az esküvő mellett, ha már készen állnak a családalapításra, és ez nem jelenti azt, hogy az új barátnőjükkel jobban összepasszolnának, mint a korábbival. Vagy hogy jobban szeretnék őt, mint anno a másikat.

Az esetek többségében az időzítés az, ami igazán számít, és ez az oka annak, hogy sokszor 5-8-10 évig is együtt vannak valakivel, akit mégsem vesznek feleségül, majd a következő párjukat egy év után igen.

Ha jártál már hasonló helyzetben, jó, ha tudod, hogy ez egyáltalán nem a te hibád!

A barátok és családtagok Kép forrása: unsplash.com

Mindegy, mennyire független, határozott párod van, a barátai és a családja véleménye óriási mértékkel bír a kapcsolatotokra. Még akkor is, ha ez nem tudatosul bennetek.

Érdemes megfigyelni, hogy azok a kapcsolatok, ahol a barátok pozitív véleménnyel vannak a másik új barátnőjéről, sokkal erősebben indulnak, szemben azokkal, amiknél ez épp fordítva van.

Az emberi elme ugyanis sajnos viszonylag könnyedén befolyásolható, és sokszor ez anélkül történik meg, hogy bármit is észlelnénk belőle.

Erre jó példa a Journal of Family Psychology kutatása, amiben 480 önként jelentkező vett részt, és amiből fény derült arra, hogy a barátok véleménye a kapcsolataink terén még jobban számít, mint a családunké!

Úgyhogy érdemes jó viszonyt ápolni a párod társaságával!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!