Mit tegyél, ha olyan férfiba szeretsz, aki nem viszonozhatja? Ébredés a plátói szerelemből

Írta: ,

Ez a szerelem olyan fajtája, melyet a legtöbben szeretnének elkerülni, mivel egy dolog biztosan garantált ebben az esetben… a fájdalom. Viszont a legnagyobb probléma az, hogy ezt nem te irányítod. Egyszer csak megtörténik és szinte semmit nem tehetsz ellene, vagy mégis?

 Ne tegyél úgy, mintha ott sem lenne! Kép forrása: unsplash

1/5 Ne tegyél úgy, mintha ott sem lenne!

Nem az a megoldás, ha elnyomod magadban az érzést és úgy teszel, mintha nem is lenne, mert ezzel pontosan csak azt érzed, hogy még intenzívebb legyen.

Az a legjobb döntés, ha a probléma mélyére ásol és foglalkozol vele. Ez viszont nem az önsajnálatot jelenti, hanem azt, hogy kezeled magad és felvállalod az érzelmeidet.

Vedd számításba azt is, hogy ezen nem egyedül kell keresztülmenned. Nyugodtan avasd be a bizalmasaidat és kérd ki azok tanácsát, akik a legjobban ismernek téged.

Miért pont ő? Kép forrása: unsplash

2/5 Miért pont ő?

Talán már a te szádból is elhangzott ez a kérdés, ha éppen egy plátói szerelem közepén találtad magad. A rossz ebben az, hogy kontrollálhatatlan és nem te irányítod.

Egyszerűen csak megtörténik és ott van a szikra. Ez nem az az eset, amikor a kedvenc színészedbe, vagy énekesedbe zúgtál bele, hanem az, amikor van egy kiszemelted, akit csodálsz, szinte zsigeri szinten vonzódsz hozzá, de valamilyen ok miatt nem tudsz, vagy akarsz lépni.

Azt nem tudod befolyásolni, hogy kihez vonzódsz, azt viszont igen, hogy miként reagálod le.

Szerelmesnek lenni a szerelembe… Kép forrása: unsplash

3/5 Szerelmesnek lenni a szerelembe…

Sok nő annyira megrögzötten keresi a szerelmet, hogy elhiteti magával, hogy akkor is szerelmes, ha valójában nem. A szerelem nem azt jelenti, hogy vonzalmat táplálsz valaki iránt, akit nem kaphatsz meg. Ez inkább az izgalommal társítható.

Ha szerelmes vagy, akkor ismered a másik ember teljes lényét és nem csak egy róla kialakított képet csodálsz. Sok olyan beteljesült plátói szerelemről lehet hallani, ahol az a fél, aki plátói szerelembe esett, kilépett a kapcsolatból miután összejöttek, mert már nem volt semmi izgalmas a dologban.

Gondolkozz el őszintén te is. Nem lehet, hogy csak a szerelembe vagy szerelmes és most jött egy férfi, akire ezt kivetítheted?

Miért nem múlik el? Kép forrása: unsplash

4/5 Miért nem múlik el?

Ez akár olyan intenzív érzés lehet, mint az igaz szerelem azzal a különbséggel, hogy ez nem valódi. Azok a nők, akik beleesnek ebbe a csapdába, gyakran éreznek dühöt, féltékenységet, mikor imádott „szerelmüket” más nővel látják.

De ez mind csak illúzió és semmi más. Ha te is hasonló érzéssel küszködsz, akkor érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy miért nem mersz lépni, mert valószínű, hogy komoly dolog állhat a háttérben.

Ez az érzés csak akkor fog tompulni, vagy elmúlni, ha kilépsz önmagad árnyékából és mersz cselekedni. Elvégre te sem akarhatsz egy ilyen szerelmet életed végéig.

Ideje felébredni! Kép forrása: unsplash

5/5 Ideje felébredni!

Hello Csipkerózsika, ideje felébredni! És elkezdeni a valóságban élni. Valójában, akinek betoppan a plátói szerelem az életébe, az azért van, mert fél a valóságtól. Ott túl sok negatív impulzus érheti, ezért inkább elmenekül az ő féltve őrzött álomvilágába.

Az a szomorú helyzet, hogy ott nem létezik az a fajta boldogság, amire vágyik. Ott nincsenek érintések, valódi érzelmek, minden pusztán illúzió.

Ideje felvállalnod az érzéseidet és tudatnod azzal a személlyel, aki iránt így érzel. Ez olyan felszabadító lesz, hogy utána nem is akarsz visszamenni az álomvilágodba. Te egy hús-vér nő vagy, aki megérdemli az igaz szerelmet, ideje ezt választanod!