5 pénzügyi kérdés, ami alááshatja a párkapcsolatotokat - ha nem beszélitek át őket azonnal

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 pénzügyi kérdés, ami alááshatja a párkapcsolatotokat - ha nem beszélitek át őket azonnal

Egyáltalán nem könnyű kérdés a párkapcsolatokat illetően a pénz, legalábbis sok idő szükséges ahhoz, míg minden kialakul, és az adott rendszertől mindketten jól is érzitek magatokat. Nincsenek örökérvényű aranyszabályok, de sajnos előfordulnak olyan hibák, amik alááshatják a kapcsolatotokat. Mutatjuk ezeket!

A külön bankszámla csapdája Kép forrása: stories.com

Vonzó dolog őrizni függetlenségünket egy külön bankszámlával, azonban ez egyfajta biztos kilépőként lebeg a fejetek felett – a másik számára ez nyilván nem túl kecsegtető jel.

Természetesen nem arról van szó, hogy ne lehetne külön számlátok is, amin mindketten tartotok némi tartalékot, de nem kifejezetten stabil kapcsolatra utal, ha mindent külön intéztek.

Abból csak konfliktus adódik, ha forintra pontosan mindent feleztek, és gondosan ügyeltek rá, hogy véletlenül se fizessen senki többet, vagy kevesebbet. Ez már azért is képtelenség, mert lehetetlen életszerű szabályokat hozni a közös kiadásokat (pl. vízhasználat, étkezés stb.) illetően.

A közös számla biztosítja az összetartozás élményét, megosztja a felelősségvállalást, egyszóval jót tesz a kapcsolatotoknak.

Ha titkos kiadásaitok vannak Kép forrása: eddienew.com

A pénz sajnos alapjaiban határoz meg mindent, és nyilván hatással van a kapcsolatotokra is: ha van, akkor azért, ha nincs, akkor azért.

De nem is ez a kulcskérdés, hanem az, hogy ha titkos kiadásod van, akkor az alááshatja köztetek a bizalmat.

Szó sincs arról, hogy ha félévente veszel egy drágább luxuskozmetikumot, vagy táskát, hanem mondjuk nem mondod el, hogy rendszeresen támogatod a családodat.

Egyértelmű, hogy messze nem ezzel a ténnyel van a gond, hanem azzal, hogy ha valakivel közös életet folytatsz, akkor nem csak a bevételetek közös, hanem a kiadásotok is – a szerelmednek nyilván tudnia kell az ilyen anyagi kérdésekről. Ez persze fordított esetben is igaz!