A mai pasik félnek az okos nőktől. Utánajártunk, miért!

Kovács Andrea
Írta: ,
A mai pasik félnek az okos nőktől. Utánajártunk, miért!

A 21. században élünk, ennek ellenére még mindig itt tartunk: egy friss tanulmány szerint a férfiak legtöbbje most is retteg az okos nőktől, mert kevésbé érzi magát férfinak mellettük. Sajnos legtöbben személyesen is találkoztunk már ilyen pasival – a szerencsésebbek nem egy párkapcsolat keretei között, hanem ismerős által. De miből ered ez a furcsa önbizalomhiány, és mit lehet tenni ellene?

A kísérlet első fele elég meglepő eredményeket hozott: a legtöbb férfinak az a nő kellett, aki jobban teljesített náluk a műveltségi és logikai teszten.

A tanulmányból kiderül, hogy több férfi választotta volna azt a nőt partnerének, aki jobban végezte el a teszteket, mint ő – de ez az egész csak addig működött, amíg élesben ki nem próbálták a helyzetet.

Amikor egy másik csoportot egy IQ-teszt elvégzése után megkérdeztek, hogy szívesen találkoznának-e azzal a nővel, aki jobban, vagy éppen rosszabbul teljesített náluk (ezúttal igazi, hús-vér nő volt a tét), elkeserítő eredmény született.

Mit lehet tenni? Kép forrása: biomazing.ch

Az egyetem kutatói összesen hat különböző csoporttal végezték el a kutatást, de az eredmény mindig ugyanaz volt: amíg elméletben dolgoztak, az okos nők vonzóak voltak a férfiak számára, a gyakorlatban azonban már nem kellettek.

Több résztvevő azt nyilatkozta, hogy sokkal kevésbé érzi magát férfinak egy okos nő mellett – ezt pedig, lányok, sajnos mi nem tudjuk kiküszöbölni.

Ennek ellenére még véletlenül sem ajánljuk, hogy tettessétek a butácskát egy srác miatt – inkább keressetek valaki olyat, aki nem érzi magát veszélyeztetve attól, hogy nem csak szépek, de okosak is vagytok!

Vagyaim.hu

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!