Túlságosan ragaszkodik az anyjához? Erre a 3 dologra biztosan számíthatsz egy ilyen férfi oldalán

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egy induló párkapcsolat a legtöbb esetben nem zökkenőmentes: idő kell, amíg összecsiszolódtok, beilleszkedtek egymás családjába, életébe, mindennapjaiba. Derült égből villámcsapásként érhet, ha messze nem olyan anyósra és apósra leltél, amilyenre számítottál, és rá kell döbbenned, hogy a szerelmed tipikusan „anyuci egyetlen kicsi fia”. De mire számíthatsz egy ilyen férfi oldalán?

Egy plusz nő mindig lesz a kapcsolatotokban

Ha a szerelmed anyja túlzásba vitte a gondoskodást és a szeretgetést, kalkulálhatsz vele, hogy ezzel nem fog felhagyni akkor sem, amikor te belecsöppensz a fia életébe. Sőt, igazán rossz esetben azzal is számolnod kell, hogy vetélytársként tekint rád, és megpróbál mindent úgy intézni, hogy ismét visszakaphassa egyetlen fiának az összes figyelmét.

Remélhetőleg, ennyire nem súlyos a helyzet nálatok, „csak” azzal kell kalkulálnod, hogy a kedvesed az átlagosnál jobban kötődik az édesanyjához. Sajnos azonban ekkor is fennáll az esélye annak, hogy a drága mama mindig érezteti a jelenlétét a viszonyotokban. Úgy érzi majd, még mindig kötelessége gondoskodnia a fiáról, irányítania, vezetgetnie kell a boldogsága felé, és nem veszi észre, hogy éppen ezzel gátolja gyermeke előrejutását az életben.

Az biztos, hogy számodra bosszantó körülményekkel fogod szemben találni magadat, amikből jellemző módon te fogsz rosszul kijönni. A szerelmed ugyanis hallani sem akar arról, hogy az édesanyja irányítja: szerinte egyszerűen csak nagyon szereti, ahogy igaz ez fordítva is.

A szerelmed nem lesz kifejezetten önálló

Az biztos, hogy egy olyan férfi sosem lesz igazán önálló, akiből az anyukája egy herceget nevelt. Ez nem túl meglepő: ha még felnőttként is fontosnak tartja, hogy irányítsa, nevelgesse, adott esetben főzzön, mosson rá, vagy éppen kitakarítsa a legénylakását, akkor teljesen egyértelmű, hogy ez a férfi nem lesz az önállóság mintaképe. Semmi értelme és szükségessége nem volt annak, hogy megtanuljon rendet rakni maga után, vagy akár főzni, bekapcsolni a mosógépet, hiszen a „női munkák” közelébe se szagolt.

Túlságosan ragaszkodik az anyjához? Erre a 3 dologra biztosan számíthatsz egy ilyen férfi oldalánKép forrása: AllaSerebrina/Depositphotos.com

Így aztán te is számíthatsz arra, hogy nem fogod tudni rávenni ezekre a teendőkre, vagy akár arra, hogy komolyabban besegítsen otthon. Ha ilyesmire kényszerítenéd, akkor nyilván rohanna az anyukájához, aki közölné vele, hogy ez történik, ha rosszul választ partnert maga mellé.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba