A pasid titkon ellenőrzi a mobilodat? Lehet, hogy az alábbi pszichológiai problémák egyikével küzd

Kerekes Vivien
Írta: ,
A pasid titkon ellenőrzi a mobilodat? Lehet, hogy az alábbi pszichológiai problémák egyikével küzd

Kép forrása: unsplash

Egy brit kutatás szerint a nők 34%-a, és a férfiak 62%-a belenéz időnként a párja telefonjába, sokszor a másik háta mögött. Azonban meglepő, hogy nem mindig a féltékenység áll a háttérben; szakértők úgy vélik, az ilyen bizalmatlanság sokszor mélyebb pszichológiai problémákból fakad. Ha a te pasid is gyakran ellenőrizgeti a telefonodat, meglehet, hogy az alábbiak valamelyikével küzd - akár anélkül, hogy ő maga is tisztában lenne vele!

Kevés az önbizalom Kép forrása: unsplash

Azt gondolnánk, ha a párunk belenéz a mobilunkba, az arra utal, hogy nem bízik bennünk, pedig sokszor egészen más a probléma. Meglehet, hogy alacsony az önbizalma, és attól tart, hogy ő maga nem elég jó neked, ezért állandó visszacsatolásra van szüksége ennek ellenkezőjéről.

Ha azt látja, hogy nem beszélgetsz más férfiakkal, sőt, még pozitívan is nyilatkozol a kapcsolatotokról a barátnőidnek, az megnyugtatja őt, és egy kis időre önbizalommal tölti fel.

Ez viszont mindig csak ideiglenes, így előbb-utóbb ismét szüksége lesz a feltöltődésre, és újra belenéz a telefonodba. Sokszor ez még az egyébként szilárd, hosszú távú kapcsolatoknál is jelentkezik, amikor az egyik fél titkon úgy érzi, a másik jobbat is találna nála.

Bizalomhiány Kép forrása: unsplash

Az, hogy mennyire tudsz megbízni a partneredben, attól is függ, hogy milyen tapasztalataid voltak korábban. Ha a párod volt barátnője félrelépett, hazudott neki, akkor sajnos folyton ott motoszkál benne a bizonytalanság és a félelem, hogy a történelem majd megismétli önmagát.

Még akkor is, ha te erre semmilyen okot nem adtál.

A negatív tapasztalat hiperérzékennyé teszi, és egy kissé paranoiássá, ezért szükségét érzi annak, hogy megnézze a telefonodat, és megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van köztetek. Ebben az esetben sose vedd magadra a viselkedését, mert ez nem ellened szól!

A legjobb, ha gyakran beszéltek a fennálló helyzetről, és arról, mit élt át korábban, mert sajnos egy megtört bizalmat nagyon nehéz ismét felépíteni, még akkor is, ha nem te váltottad ezt ki belőle.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?