Mennyire para, ha a pasid leellenőrzi a telefonodat?

Nagy Niki
Írta: ,
Mennyire para, ha a pasid leellenőrzi a telefonodat?

Kép forrása: ninann/depositphotos.com

Vagy ha megmondja, mikor találkozhatsz a barátaiddal, egyáltalán, kivel barátkozhatsz? Sokszor nehéz észrevenni a lelkileg bántalmazó kapcsolatot, pedig ha néhány alapvető jelre odafigyelsz, nem tudsz tévedni. Ha úgy érzed, hogy valami nem stimmel, és a srác gyakran uralkodik rajtad, olvasd el ezt a cikket – garantáltan tisztábban látsz majd tőle.

Túl gyorsan akar haladni

Minden nő álma egy férfi, aki biztos az érzéseiben, és nem fél azokat kimutatni, de az érzelmi bántalmazók általában a végletek emberei, és túl gyorsan akarnak haladni egy kapcsolatban. Ha heteken belül kimondja, hogy szeret, össze akar veled költözni, és már azt is tudja, hogy fogjátok hívni a gyerekeiteket, valószínűleg érzelmileg problémásan kötődik.

Más kapcsolataid útjába áll

Ez általában csak egyszerű aggodalomként van álcázva: úgy gondolja, hogy a legjobb barátnőd nincs rád jó hatással, vagy hogy a testvéred a hátad mögött kibeszél.

Egy idő után viszont megmondja, hogy kivel találkozhatsz és kivel nem, anélkül, hogy neked feltűnne: ezzel bizony komoly baj van.

Az is előfordulhat, hogy a bántalmazó fél a családodat és a barátaidat próbálja elmarni tőled, és olyan dolgokat terjeszt rólad, amelyek nem is igazak.

Magadat hibáztatod

Minden veszekedés során saját magadban keresed a hibát, mivel hozzászoktál, hogy a problémákat csak te okozod a kapcsolatban. A párodnak már mondania sem kell, tudod magadtól, hogy valószínűleg a te hibád, bármi történt is. Ez egy automatikus reakció, miután erre vezetett rá kitartó munkával az, aki érzelmileg bántalmaz.