Ha azt hiszed a pasiról, hogy tökéletes, a kapcsolatotok valószínűleg nem fog működni

Szirák Viki
Írta: ,
Ha azt hiszed a pasiról, hogy tökéletes, a kapcsolatotok valószínűleg nem fog működni

Kép forrása: 4masik/Depositphotos.com

Veled is megtörtént már, hogy találkoztál egy férfivel, és hirtelen úgy érezted, megtaláltad a másik feled? Azt a személyt, aki mellett tényleg boldog lehetsz, és aki egyszerűen tökéletes - mindezt úgy, hogy igazából alig ismerted őt. Végül pedig csalódással ért véget a történet számodra, és bár te nem is sejted, az ok egyszerű: elkövetted azt a hibát, hogy elhitted, nála jobb nem létezik a világon.

Mindannyiunkkal megtörtént már. Egyik pillanatról a másikra belépett az életedbe valaki, aki az egész világodat a feje tetejére állította. Mellette úgy érezted, van értelme az életnek. Végre! A szíved ezerrel vert, ha a közeledben volt, és meggyőződéseddé vált, hogy őt neked szánta a sors. A férfit, aki nem csak különleges, de konkrétan senki máshoz nem fogható: számodra tökéletes, és hiába keresed, nem látod egyetlen hibáját sem.

Ha azt hiszed a pasiról, hogy tökéletes, a kapcsolatotok valószínűleg nem fog működniAz igazság viszont az, hogy ez az idealizált kép egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Bármennyire is szeretnéd az ellenkezőjét hinni, a pasi nem tökéletes, igenis hibázik, és addig biztosan nem lesz működőképes a kapcsolatotok, míg ezt nem veszed észre.

Őt tökéletesnek látod, ezért a saját hibáid még erősebbnek tűnnek

Sokan elkövetik azt a hibát a friss kapcsolataikban, hogy szinte ismeretlenül piedesztálra emelik a másik felet. Elhiszed, hogy egy olyan személlyel van dolgod, akihez hasonló nincs az egész világon; és azt, hogy a boldogságod mostantól kizárólag ettől az embertől függ. Ha ő valamiért szakítana veled, nem lenne többé értelme reggelente felkelned.

Olyannyira csodálattal tekintesz rá, hogy egy idő után elfelejted a saját életed, és azt, hogy neked is rengeteg értéked van. Elkezdesz attól félni, sőt, szó szerint rettegni, hogy te nem vagy elég jó neki, és majd egy nap ő is észreveszi.

Nem csoda, hiszen gondolatban egy egyszemélyes univerzumba helyezted őt, távol mindentől; és még saját magadat is kizártad ebből a képzeletbeli buborékból.

A gond ezzel a felállással az, hogy a mérleg egyensúlya megbomlik. Olyannyira csodálod ezt a személyt, hogy egy idő után az önzetlen érzéseid átváltanak valami egészen másba. Őt tökéletesnek látod, de a saját hibáiddal tisztában vagy, így egyre kevesebbnek érzed magad mellette.

Az önbizalom hiány következtében attól kezdesz félni, hogy a párod beleszeret valaki másba, aki hozzá hasonlóan különleges, és téged egy pillanat alatt elfelejt. Az ok nélkül megrengett bizalom pedig megfelelő kommunikáció nélkül szinte egyenes úton vezet a szakítás felé.

Ha azt hiszed a pasiról, hogy tökéletes, a kapcsolatotok valószínűleg nem fog működniNe felejtsd el, hogy valójában senki sem tökéletes! Hiába tűnik annak, neki is vannak rossz tulajdonságai, rossz napjai, és van, hogy ő sem elégedett magával. A kapcsolatodban sosem szabad azt elfelejtened, hogy szeretned kell saját magadat is; ez elengedhetetlen a hosszú távú jövőtök érdekében.

Képek forrása: pexels.com

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!