Amikor a pasi hirtelen eltávolodik – Négy ok, ami a háttérben meghúzódhat

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Valószínűleg minden nőnek van legalább egy hasonló története. Adott egy férfi, aki nagyon oda van érted, és meggyőződésed, hogy minden klappol. Akár az is lehet, hogy már egy ideje kapcsolatban éltek, és TUDOD, hogy szeret téged. Aztán valami megváltozik. Hirtelen ellenségesebb lesz a viselkedése, nem keresi a közelséged, és te nem érted, mi történhetett, ami miatt ennyire eltávolodott tőled. Talán nem is gondolnád, de függetlenül attól, hogy egyelőre csak ismerkedtek, vagy már hónapok, évek óta együtt vagytok, az alábbiak miatt kezdhet távolságtartóan viselkedni egy férfi.

Hiába tűnik egyszerű indoknak, valójában a férfiak nem akarnak sokáig egy olyan kapcsolatban maradni, ahol nincsenek értékelve.

Nekik az esik igazán jól, ha a párjuk szemében ők a tökéletesek: igénylik az elismerést, a dicséretet, és azt, hogy a ti kis világotokban ő legyen a legklasszabb pasi. Onnantól kezdve, hogy te már nem érezteted ezt vele, a férfi hajlamos megkérdőjelezni a kapcsolatot.

Szakértők szerint a szeretetteli gesztusok nagyon fontosak emiatt.

A boldog kapcsolatok kulcsa, hogy minden negatív interakcióra öt pozitív jusson. Vagyis ha veszekedtek valamin, és olyan szavakat vágtok egymás fejéhez, amit nem kellene, azt öt szeretetteli cselekedettel tudjátok jóvátenni.

Ha erre figyeltek, az sokat számít!

Egy szakértő szerint minden pár életében elérkezik egy pont, amikor a férfi (de akár a nő is) bizonytalanná válik a kapcsolatot illetően.

A felállás hasonló az előző ponthoz: a srác úgy érezheti, hogy most jött el az ideje a döntésnek.

Ha egyet lép előre, akkor nagy valószínűséggel búcsút inthet a szabadságának. Ha viszont hátrálni kezd, azzal elveszíthet téged, és ennek súlyát csak később érzi meg igazán.

Ilyenkor azt láthatod a párodon, hogy stresszesebb, távolságtartóbb veled szemben, és nem nagyon beszél a közös jövőtökről.

A szakértők szerint ilyenkor nem szabad faggatózni és vitát szítani; inkább arra kell motiválni, hogy találjon magának egy hobbit, amit egyedül csinálhat. Általában ez megoldja a problémát, mert a férfiak ilyenkor jönnek rá arra, hogy a szabadságukat a kapcsolatukban is meg tudják őrizni.