Sajnos nagy igazság: mindig a partner dönti el, mi számít megcsalásnak

Szirák Viki
Írta: ,

Évtizedek óta nagy kérdés, hogy vajon mi számít megcsalásnak? Ahány ember, annyi válasz, de van egy nagy igazság, amit sokan elfelejtenek. Méghozzá az, hogy mindig a másik fél dönti el, nála mi fér bele, és mi az, ami már félrelépésnek számít... Megmagyarázzuk, hogy miért!

A határ a megcsalás és az ártatlan flört között igazán vékony, és mindenkinél máshol húzódik. Míg egyesek rendkívül nyitottak, és úgy vélik, a szexuális együttlét számít valódi félrelépésnek, addig vannak, akik szerint már az is megcsalás, ha a partnerük titokban beszélget az exével, vagy egy olyan nővel, aki iránt vonzódik. A témáról hosszasan lehetne vitatkozni, hiszen nincs univerzális fogalom arra vonatkozólag, hogy mi számít hűtlenségnek. Épp ezért kell tudnod azt, hogy mindig a párod dönti el, mi ez a határ.

Meglehet, hogy számodra a csók megbocsáthatatlan félrelépés, de ha a pasid nem így látja, lehet, hogy el sem mondja neked, hogy erre sor került valaki mással. Amennyiben ő úgy véli, hogy ez még belefér, úgy könnyen lehet, hogy sosem fogod megtudni a hűtlenségét. Ugyanez fordítva is igaz.

Ha szerinted nincs baj azzal, hogy elmész bulizni a barátnőiddel, és itt más pasikkal táncolsz, akkor lényegében te határoztad el, mi számít megcsalásnak a pasidnál.

Ez az oka annak, hogy egy kapcsolat elején muszáj leülni a feleknek, és ezt a témát alaposan átbeszélni!

A fogalmak tisztázása

Ahány ember, annyi szokás, így pedig rengeteg kapcsolat érhet véget amiatt, hogy egyes fogalmak nincsenek tisztázva. Nem kizárt, hogy a pasid úgy gondolta, találkozni az exével egyáltalán nem gond, számodra viszont elfogadhatatlan, így teljesen megrendül a bizalom részedről. Nem ismertétek egymás véleményét, és azért szembesültök most ezzel a gonddal. Úgyhogy amennyiben még nem beszéltétek át ezt a témát a pároddal, úgy eljött az ideje!

 Mondd el, számodra hol húzódik a határ, és mi az, amit nem tudnál megbocsátani.

Nincs azzal baj, ha ilyen téren nem vagy engedékeny; nyugodtan mondd el, ha részedről az sem fér bele, hogy az exével beszélgessen, vagy más lányok fotói alá kommenteljen. Természetes dolog, hogy bizonyos dolgok zavarnak, a középutat pedig csak akkor találhatjátok meg, ha ismeritek is azt.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!