Amikor engeded, hogy a párodnak alacsony legyen az önbecsülése - Ezt árulja el rólad!

Szőke Angéla
Írta: ,

Sok nő esik abba a hibába, hogy összejön egy olyan férfival, aki rosszul bánik vele, de mégis mentegeti és elhatározza, hogy majd ő „megmenti”. Ha éppen ilyen kapcsolatban vagy te is, akkor el kellene gondolkodnod azon, hogy ez valóban egészséges-e, mindkettőtökre nézve.

Ha egy alacsony önbizalmú férfit akarsz „megtéríteni” azzal, hogy az ő igényeit helyezed előtérbe a sajátoddal szemben, olyan emberré válhatsz, aki úgy érzi, az ő érzései nem is számítanak. Az, hogy segíteni akarsz valakin és túlságosan gondoskodó vagy, nemcsak alacsony önbecsülésű társadról, hanem rólad is sokat elárul, hiszen valószínűleg te sem tartod magad elég sokra. Íme pár gondolat, ami szerint lehet, hogy viselkedésed többet árt, mint használ.

1. Mindig elnézést kérsz

A nők eleve túl sok mindenért szabadkoznak, főleg azok, akik kerülik a konfliktust és mindent megtesznek ennek érdekében. Az ilyen nők, azaz az úgynevezett „elősegítők” hajlamosak olyan dolgokért is bocsánatot kérni, ami nem az ő hibájuk volt. Ezzel ugyan lehet, hogy a vitát rövidre zárod, de a probléma nem szűnik meg. Ne kérj bocsánatot. Lehet, hogy így tovább fogtok veszekedni, de hosszú távon eredményesebb lesz.

2. Alárendeled magad az ő szükségleteinek

Ha az egész életed a partnered körül forog, a saját érdekeidet háttérbe helyezed és csak ő a prioritás, azzal egyikőtöknek sem teszel jót. Fontos, hogy magadra is szakíts időd, legyen külön hobbid és barátaid. Ha látod, hogy a társad követelőzik, ne adj meg neki mindent, hiszen ezzel szintén csak rontasz a helyzeten. Mindkettőtöknek szüksége van kapcsolaton kívüli időtöltésre is, ezért nem szabad bátorítani a felelőtlen, gyerekes viselkedést.

3. Hazudsz, hogy őt fedezd

Társad hibái miatt sose te vállald a felelősséged. Ha berúgott szombaton és másnap nem tudtok elmenni az anyjához ebédre, mert másnapos, ne falazz neki és ne te hívd fel anyóst, hogy a fia „belázasodott”. Ez a magatartás egy idő után kimerítő, még akkor is, ha jól tudsz hazudni. A párod érdeke is, hogy felelősségteljes, önálló felnőtt váljon belőle, az pedig nem fog menni, ha te állandóan kimented a kellemetlen helyzetekből.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!