Ezekben változik meg a viselkedése, ha már a szakítást fontolgatja

Ezekben változik meg a viselkedése, ha már a szakítást fontolgatja

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezekben változik meg a viselkedése, ha már a szakítást fontolgatja

A szakítás a legtöbb ember életében nem egyik pillanatról a másikra jön: általában hosszas agyalás, tervezgetés előzi meg, mielőtt az illető kimondaná, mit szeretne. Ekkor azonban már óhatatlanul megváltozik a viselkedése, hozzáállása, amikből te is könnyen észreveheted, mire készül.

Nem akar részt venni közös programokon

Sajnos már nem tölti veled olyan szívesen az idejét, mint korábban, ezért nem akar részt venni a közös programokon sem. Akár olyan egyszerű időtöltésről is lehet szó, mint amilyen egy mozi, vagy egy kirándulás.

Ennek az az oka, hogy tart tőle, észreveszed, mit érez, min gondolkozik, és még nem érzi magát felkészültnek arra, hogy kitálaljon. Nyilván ő is tudja, hogy előbb-utóbb neked is feltűnik, mi a helyzet, ha kerül téged, de aktuálisan úgy véli, könnyebb titkolózni, ha nem vagytok édes kettesben.

Ez tulajdonképpen igaz is, bár semmit nem old meg. A probléma akkor szintén feltűnhet neked, ha mindezek mellett lehetetlen vele hosszabb távra tervezni. Például teljesen esélytelen, hogy lefoglaljatok egy nyaralást, vagy akár egy wellness hétvégét, esetleg igent mondjatok egy buli meghívásra, ami pár hét múlva esedékes.

Rideggé és türelmetlenné válik

Sajnos manapság még mindig sokan inkább megpróbálják elérni, hogy a másik fél is akarja a szakítást ahelyett, hogy ezt a bántó játszmát mellőznék, és kerek perec elmondanák, mit éreznek. Jóval könnyebb úgy kimondani a végső szót, hogy a másik is egyetért azzal, ez tény.

Más kérdés, mennyire éri meg totálisan tönkretenni egy kapcsolatot annak érdekében, hogy a másik fél is kellően rosszul érezze magát és gyötrődjön, miért nem működnek a dolgok?

Az mindenesetre biztos, ha a barátod érezhetően rideg, távolságtartó, és mindenre azonnal ugrik, türelmetlen, mondhatni, verbálisan agresszív, akkor gyanakodhatsz arra, hogy szakítani szeretne.

Különösen akkor igaz ez, ha egyáltalán nem adtál okot a viselkedésére, és pl. a munkahelyén sincs semmi olyan probléma, aminek a feszültségét otthon, rajtad vezetné le.

Nem igényli a testi kontaktust

Egyértelműen árulkodó jel, akár férfiakról, akár nőkről beszélünk. Persze, ideiglenesen minden kapcsolatban előfordulhat, hogy kevesebbet bújtok ágyba, vagy nem ölelkeztek annyit, mint az megszokott.

De ha a testi kontaktus hiánya már feltűnik, akkor valószínűleg tényleg gond van. Könnyen tesztelheted: hogyan reagál, ha megpróbálod elcsábítani, vagy csak szimplán megölelni?

Ha elutasít, nem viszonozza a közeledésedet, az ölelésedet, akkor biztos, hogy eltávolodott tőled, és borítékolhatod azt is, hogy gond van a kapcsolatotokkal. Ezt ugyancsak kiválthatja ideiglenes probléma, pl. még duzzog egy korábbi vitátokból adódóan, vagy testi, lelki gondja van, ami miatt nem kívánja aktuálisan a szexet.

Azonban tudnod kell, ez jóval ritkább, hiszen megnyugvást éppen a szerelmünk karjaiban találunk a legkönnyebben.

 

Nem hajlandó kompromisszumot kötni

Minden párkapcsolat alapja a megértés, a közös nevezőre jutás, így a kompromisszumkészség. Ha ez nincs, akkor aligha tudtok előrejutni az életetekben, hiszen kizárt, hogy mindig mindenben 100%-ban egyetértsetek.

Persze nem is kell! De előrevetítheti a szomorú jövőt, ha a barátod meglehetősen hirtelen veszíti el ezt a fontos képességét.

Ragaszkodik ahhoz, amit a fejébe vett, nem hajlandó engedni, teljesen mindegy, hogy egészen hétköznapi dologról, vagy fontos döntésről van-e szó.

Ha mégis kicsikarod belőle a kompromisszumot (ami már alapjaiban véve is rossz), megsértődik, veszekedni kezd, és rád hárítja mindenért a felelősséget. Ellenállásával ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy elmérgesedjen köztetek a viszony.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!