Ez a harmincas párkeresők 10 legnagyobb dilemmája

Göcző Nóra
Írta: ,

A családalapítás és a gyermekvállalás időszaka egyre inkább kitolódott az elmúlt évtizedekben. Ennek főként társadalmi, egzisztenciális okai vannak. Az első szerelmes csóktól a házasságig és egy közös gyermek megszületéséig ma már évtizedek telhetnek el. Ez idő alatt sokat változik az ember személyisége, tudatosabbá válik, kevésbé kezeli rugalmasan a nehéz helyzeteket. A harmincas éveiket taposó szingli nők és agglegény férfiak egészen más problémákkal néznek szembe a párválasztás terén, mint a húszas éveikben járók.

Hibás darabok maradtak csak a polcon? Kép forrása: stylemepretty.com

Nehéz elismerni, de sajnos van abban valami, hogy aki a harmincas éveiben is egyedül van, annak léteznek olyan tulajdonságai, melyeket nehéz tolerálni.

Ez lehet bármilyen személyes jellemvonás, furcsa szokás vagy viselkedés. Ha eddig ez megakadályozta a pártalálásban és mégsem változtatott rajta, akkor vélhetően már nem is fog.

Sőt, idővel egyre több háklink lesz, könnyen érdektelenné válunk, besavanyodunk.

Sokaknak hosszas unszolás kell, hogy egy közös programra igent mondjanak, de még akkor sem azért, mert kedvük van hozzá.

 

Felnagyított hibák Kép forrása: formulasydreams.com

Szerelem első látásra, létezik vagy sem, mindenki döntse el maga. De ha létezik, akkor az ellentéte is igaz kell legyen. Sok harmincas jár úgynevezett rapid randikra.

Itt a résztvevők néhány perc, sőt másodperc alatt dönthetik el, hogy szeretnének-e kapcsolatot a jelenlévők valamelyikével.

Egy asztalnál leülnek egymás mellé, beszélnek pár mondatot, majd amikor megszólal a csengő, átülnek egy másik beszélgetőtárshoz és így tovább.

Ennyi idő alatt legfeljebb a korábbi tapasztalatainkra hagyatkozva dönthetünk a másik sorsáról.

Ha negatív élményeink vannak arról, hogy valaki fehér zoknit húz sötét nadrághoz vagy testékszere van, ami nekünk nem jön be, esetleg túl sűrű a haja vagy nem ismeri a kedvenc hobbinkat, akkor esélye sincs.

Pedig lehet, hogy egy-egy apró hibáját leszámítva ő lehetne az igazi.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra