4 jel, hogy a párkapcsolatod nem feltölt, hanem leszívja az erődet – Ezt teheted ilyenkor

Szirák Viki
Írta: ,

Általában észrevétlenül történik meg, hosszú hónapok alatt, hogy a kapcsolatod dinamikája átalakul. Míg egykor minden találkozás feltöltött boldogsággal és energiával, addig egy idő után azon kaphatod magad, hogy sokkal inkább leszívja az erődet az együttlét. Az alábbi jelek egyértelműen erre utalnak, de segítünk megtalálni a megoldást!

Egy egészséges párkapcsolatban a feleknek nincs szükségük állandó bizonygatásra. Ők tudják, hogy együtt vannak, szeretik egymást és nagyon boldogok együtt, ezért nem is igénylik az érzelmek folyamatos kimutatását.

Nem mondják el naponta többször is, mennyire szerelmesek, és nem is akarják ezt kikényszeríteni egymásból.

De ha nálad utóbbi igaz, és folyton szükséged van a visszaigazolásra, az komoly gondot jelenthet a későbbiekben.

Valószínűleg nincs elég önbizalmad, és talán korábbi tapasztalatok miatt félsz attól, hogy elhagynak téged.

Még ha azt is hiszed, hogy ezt sikerül jól elrejtened, sajnos tévedsz. A párod is megérzi, ha nem vagy érzelmileg a topon, bizonytalan és stresszes vagy, még ha közben mosolyogva is nézel rá.

Ez az állandó kétely, a visszaigazolás iránti vágyakozás pedig lelkileg és fizikailag egyaránt kimeríthet téged.

Amikor a párkapcsolatod egészséges, folyamatos fejlődésen mész keresztül. Új barátságokat kötsz (például a párod ismerőseivel), jobban érzed magad a munkahelyeden, sőt, még a karrieredben is bátrabban váltasz.

Mindezt azért, mert tudod, hogy a szerelmed támogat téged, és nem féltékeny arra, amit sikerül elérned. Nem várja el, hogy folyton vele foglalkozz, és megérti, hogy vannak alkalmak, amikor a munkád vagy egy baráti találkozó fontosabb.

Azonban amikor a párkapcsolatod nem elég érett, azt fogod látni, hogy egyre kevesebb barátod van. Akikkel egykor jóban voltál, már nincsenek is ott melletted, és azt sem tudod, mi történt velük az elmúlt hónapokban. A karriered semerre sem halad, és csakis a pároddal foglalkozol.

Emiatt úgy fogod érezni magad, mintha mindig fáradt lennél, és a kiégés tüneteit tapasztalhatod. Kedvetlen leszel, morcos, és apróságok miatt is idegessé válhatsz.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!