4 jel, hogy a párkapcsolatod nem feltölt, hanem leszívja az erődet – Mit tegyél ilyenkor?

Szirák Viki
Írta: ,

Általában észrevétlenül történik meg, hosszú hónapok alatt, hogy a kapcsolatod dinamikája átalakul. Míg egykor minden találkozás feltöltött boldogsággal és energiával, addig egy idő után azon kaphatod magad, hogy sokkal inkább leszívja az erődet az együttlét. Az alábbi jelek egyértelműen erre utalnak, de segítünk megtalálni a megoldást!

Amikor a párkapcsolatod egészséges, folyamatos fejlődésen mész keresztül. Új barátságokat kötsz (például a párod ismerőseivel), jobban érzed magad a munkahelyeden, sőt, még a karrieredben is bátrabban váltasz.

Mindezt azért, mert tudod, hogy a szerelmed támogat téged, és nem féltékeny arra, amit sikerül elérned. Nem várja el, hogy folyton vele foglalkozz, és megérti, hogy vannak alkalmak, amikor a munkád vagy egy baráti találkozó fontosabb.

Azonban amikor a párkapcsolatod nem elég érett, azt fogod látni, hogy egyre kevesebb barátod van. Akikkel egykor jóban voltál, már nincsenek is ott melletted, és azt sem tudod, mi történt velük az elmúlt hónapokban. A karriered semerre sem halad, és csakis a pároddal foglalkozol.

Emiatt úgy fogod érezni magad, mintha mindig fáradt lennél, és a kiégés tüneteit tapasztalhatod. Kedvetlen leszel, morcos, és apróságok miatt is idegessé válhatsz.

A párkapcsolatokban mindkét fél változni fog az idő előrehaladtával, de összességében senkit sem lehet megváltoztatni. Ha nem is akarod, hogy a párod bizonyos szokásai átalakuljanak, nyert ügyetek van, mert ez azt jelenti, hogy elfogadod őt olyannak, amilyen.

De ha sokkal inkább az a célod, hogy megváltoztasd őt, az egyre több vitához fog vezetni hosszú távon. Olyan dolgokon fogtok veszekedni, amik mindig is jelen voltak, és a párod nem fogja megérteni, miért épp most, ennyi hónap elteltével említed meg őket.

A kompromisszum fontos, és ha úgy érzed, mindig neki kéne alkalmazkodnia, az állandó feszültséget teremt köztetek. Nehezen tudtok lehetőséget találni a közös szórakozásra, mert mindig tapintható lesz közöttetek az elnyomott konfliktus, ami idővel teljesen kikészíthet lelkileg.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?