Fél év, egy év, öt év – Párkapcsolati változások az idő előrehaladtával

Szirák Viki
Írta: ,
Fél év, egy év, öt év – Párkapcsolati változások az idő előrehaladtával

Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

A párkapcsolatok folyamatosan változnak, így te is észreveheted, hogy már nem olyan a viszonyod a pároddal hat hónappal, vagy épp hat évvel később, mint az első hetekben volt. Ez természetes folyamat, úgyhogy ne ijedj meg! A szerelmetek ugyanis az alábbiaknak megfelelően változik meg az idő előrehaladtával.

Egymás életének részei vagytok, így fel sem merülhet, hogy elteljen egy nap beszélgetés nélkül. Már félszavakból is jól megértitek egymást, megismertétek a másik barátait, és jól is érzitek magatokat a közös társaságban.

De nem érzitek azt, hogy muszáj lenne folyton együtt lennetek. Amikor otthon vagytok, néha elvonultok külön szobába, mert a saját személyiségetek, egyéniségetek és hobbijaitok is fontosak számotokra.

Ha az egyikőtök tévézni akar, a másik pedig olvasna, szimplán egyedül töltötök némi időt. Már beszélgettek az esküvőről, gyerekvállalásról, és kezditek azt érezni, hogy készen álltok erre a lépésre is.

Ugyanakkor a hétköznapok, a takarítás és az egyéb házimunka miatt gyakrabban összekaptok, mint gondoltátok volna.

A legtöbb párnál az ötödik év után már eltűnnek a pillangók, és a szerelem sokkal inkább erőteljes szeretetté, vonzalommá alakul át.

Ha már vannak gyerekeitek, egészen újfajta akadályokkal találjátok szemben magatokat: többé nincs annyi időtök kettesben romantikázni, sőt, néha még a beszélgetésre is alig van lehetőségetek.

Emiatt talán többször is vitatkozhattok, mint korábban.

De cserébe erős csapattá váltok, akiket már nem csak az egymás iránti szeretet, hanem egy egész család tart össze. Jobban ismeritek egymást, mint bárki a világon, és tudjátok azt is, hogy számíthattok a másikra.

Ez egy különleges kincs, amit sajnos nem sokan tapasztalnak meg. A lényeg, hogy szakítsatok időt az intimitásra is, hogy a láng életben maradjon a kapcsolatotokban.