Párkapcsolati tévhitek, amik beépültek a köztudatba - pedig alaptalanok!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nincs két egyforma ember, így két egyforma kapcsolatról sem beszélhetünk – már csak ezért is alaptalan a legtöbb párkapcsolati tanács. Mégis akadnak olyanok, amik kirínak közülük, hiszen beépültek a köztudatba. Itt az ideje, hogy lerántsuk a leplet róluk!

 

„Létezik örök szerelem”

Szeretnéd ezt gondolni, és bizonyára úgy is érzed, hogy akivel együtt vagy hónapok, évek óta, ő valóban az igazi, és soha többet nem akarsz majd mást. Nos, talán tényleg igazad van, lehet, hogy te valóban megtaláltad a nagy Őt, de a kezdeti lángolást már sosem fogod érezni.

Nem azért, mert elmúlik köztetek a szerelem, hanem mert nem tudod megakadályozni és átírni a kémiai folyamatokat. Márpedig ezek a szerelem rovására óhatatlanul gyengülnek – ezt sajnos több tudományos kutatás is bizonyítja.

Persze a szerelmet más, talán valami sokkal jobb váltja fel: az őszinte kötődés, a szeretet, és ha tesztek érte, akkor ennél jóval több is a kapcsolatotokban maradhat.

De fogadd el, hogy minden kapcsolat átalakul, idővel eljut erre a szintre, a kezdeti vad szenvedélyt tehát nem árt alaposan kiélvezned.

„A szerelem mindent legyőz”

Ez az állítás jó néhány évtizeddel ezelőtt sem állta meg a helyét, de még manapság is kétségbe lehet vonni nem egy alkalommal. Számtalan romantikus regény, még több városi pletyka született a beteljesületlen, tragédiába fulladt szerelemekről, s ezek éppúgy valósak, ahogy az örökké tartó szerelemről szóló történetek.

Talán te is szeretnéd azt hinni, hogy nem számítanak a körülmények, de az emberek ennél jóval bonyolultabbak. Nem mindenki tud, vagy éppen akar kizárólag az érzelmeire koncentrálni, ha így lenne, valószínűleg kevés hosszú távú kapcsolatról, még kevesebb boldog házasságról hallhatnál.

Bár igaz, hogy ha valaki szerelmes beléd, akkor mindent meg fog tenni érted, de néha a körülmények igenis gátat vetnek a boldog végkifejletnek.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019