5 nagyon is valóságos dolog, amit valamiért senki sem mond el a párkapcsolatokról

Írta: ,

A filmekben a szerelmet idealizálják, amikor pedig valaki a kapcsolatáról beszél, sokszor inkább csak a szép dolgokat meséli el. Emiatt hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a Nagy Ő mellett az élet csodaszép és problémamentes; pedig van pár nagyon is valóságos részlet, amit mindenkinek tudnia kéne.

1/5 Nem fogtok mindig egyetérteni

Hiába vagytok egy hullámhosszon, még így is lesznek olyan területei az életeteknek, amiben nem fogtok egyetérteni.

Viták igenis lesznek, minél régebb óta együtt vagytok, valószínűleg annál gyakrabban.

Ez viszont teljesen természetes dolog, és semmiképpen se gondold azt, hogy emiatt a kapcsolatod veszélyben van.

Ameddig a közös jövőtökkel kapcsolatos részletekben egyet értetek, a kisebb konfliktusokat képesek lesztek leküzdeni; a lényeg, hogy mindig nyugodtan vegyétek tudomásul, ha nem ugyanúgy gondolkodtok valamiről.

 

2/5 A közösségi média tökéletessége hazugság

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, akinek a szerelmi élete mesébe illő; legalábbis a közösségi profilja szerint.

Folyton csak cuki fotókat posztol a pasijáról, hol kirándulnak, hol otthon filmeznek, de az ismerőseik a posztok sokasága miatt mindenről tudnak.

Természetes dolog, hogy mindenki a legjobbat szeretné mutatni magáról a neten, de tudnod kell, hogy ez a hibátlan boldogság csak illúzió.

A képeken nem látod a vitákat, a szakításközeli pillanatokat, az anyagi vagy egészségügyi problémákat - ezek pedig tényleg minden kapcsolatban jelen vannak.

Nehogy azt hidd, hogy a te párkapcsolatod kevésbé értékes egy olyan személyéhez viszonyítva, akit nem is ismersz igazán.

3/5 A kapcsolatod unalmassá válik

Senki sem ismeri be szívesen, de a kapcsolatok valójában sok fázison mennek keresztül.

Van a romantikus időszak, amikor a rózsaszín ködről és a szerelemről szól minden, az újdonság varázsa miatt pedig még egy filmnézés is rendkívül izgalmas. Aztán van egy pont, amikor ez kicsit lecsillapodik, és végre komfortosan érzed magad a pasi mellett smink nélkül, otthoni ruhában.

Majd a hétköznapokban megjelenik valamiféle rutin, stabilitás, kiszámíthatóság, ami egyenes úton vezet ahhoz, hogy bizony lesznek unalmas napjaitok. Ne hidd, hogy ez a szerelem elmúlásának jele; sokkal inkább arra utal, hogy mertek önmagatok lenni, és nem érzitek kötelességnek, hogy szórakoztassátok egymást.

Az unalmas napok pedig sosem tartanak örökké!

4/5 Lesz olyan, hogy vonzódni fogsz valaki máshoz

Ez egy kicsit trükkös helyzet. Még ha őrülten szerelmes is vagy a pasidba, és eszedbe sem jutna valaki mással együtt lenni, attól még könnyen lehet, hogy valaki máshoz vonzódni fogsz.

Például meglátsz egy srácot a buszon, és rögtön arra gondolsz, milyen jól néz ki.

Vagy egy nagyobb társasági találkozón beszédbe elegyedsz valakivel, és bár csak általános dolgok jönnek szóba, közben mégis úgy gondolod, hogy a pasi nagyon vonzó.

Ez természetes emberi reakció: a lényeg, hogy tudd, hol kell meghúzni a határt!

Óriási a különbség ugyanis ártatlan vonzalom és az érzelmi megcsalás között, de mégis sokan átesnek a ló túloldalára.

5/5 A szexuális energiák átalakulnak

Kezdetben ki sem akartatok mozdulni otthonról, és az együttlétek nagyon izgalmasak, intenzívek voltak.

Azonban az élet rendje, hogy az idő előre haladtával a szexuális életetek megváltozik, a szeretkezések száma lecsökken, és bizony olyan is lesz, hogy nem kívánjátok egymást annyira.

Nem azért, mert nem szeretitek egymást! Hanem mert belekerültetek egy rutinba, és az izgalom elhalványult.

Ilyenkor a legjobb megoldás, ha megpróbálsz érzelmileg ismét közelebb kerülni a pasidhoz, és felerősítitek a kettőtök közötti intimitást.

Ráadásul szerencsére rengeteg módszerrel lehet egy kicsit feldobni a szexuális együttléteket!