5 árulkodó jel, hogy szorongsz a saját kapcsolatodban

Szőke Angéla
Írta: ,

Ha túl sokat foglalkozunk görcsösen a kapcsolatunkkal, az szorongáshoz vezethet. Ha állandóan azon pörögsz, hogy hol van és mit csinál a párod, az elveheti a fókuszt arról, hogy igazán jól érezd magad a kapcsolatban. Árulkodó jel, ha naponta többször hívod a partnered, vagy rendszeresen ellenőrzöd közösségi média profiljait. Persze lehet, hogy te reagálod túl a dolgokat, de az is nagyon valószínű, hogy a partnered viselkedése mérgező.

Egy kapcsolaton belül olykor kicsit szorongani normális dolog, de ha ez az állapot állandósul, ott már gondok vannak. A kommunikáció célravezető szokott lenni a legtöbb esetben, de ha ezen már túl vagytok és nincs változás, érdemes elgondolkodni azon, hogy jó-e neked, ha a pároddal vagy. Mindenki olyan kapcsolatot érdemel ugyanis, ami boldoggá teszi. Mindenesetre íme öt jel, ami arról árulkodik, hogy bizonytalan vagy a szerelmetekkel kapcsolatban és ez kihat a boldogságodra.

1. A vitáknak nincs megoldása

Kisebb veszekedések és enyhe belső harcok bizonyos mértékig egy párkapcsolat velejárói, de egy egészséges kapcsolatban semmiképpen nem állandóak.

Ha mindig ugyanazon vitáztok, de a problémára nem találtok megoldást, akkor azt minden alkalommal csak a szőnyeg alá sepritek.

A folyamatos veszekedés felőrli a feleket, főleg azt, aki érzékenyebb és ez szinte mindig a nő. 

2. Nem egyenlő mértékű a kompromisszumkötés

Minden párkapcsolat alapfeltétele az, hogy a felek összecsiszolódjanak, ennek érdekében pedig mindkettejük részéről kompromisszumokra van szükség. Azonban amikor ez közel sem egyenlő mértékű és mindig ugyanaz a fél hoz áldozatokat, az nagyon káros dinamikát teremt.

Ha úgy érzed, mindig csak te adod be a derekad és ezáltal feladsz egy újabb kis darabot önmagadból, az komoly szorongáshoz vezethet.

Ha mindig az történik, amit a másik akar, és a te igényeid az asztal alá sepri, lépésekre lesz szükség.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?