5+1 párkapcsolati szabály, amit nem ártana végleg elfelejteni

Kovács Andrea
Írta: ,

Nagyon nehéz általános szabályokat felállítani, amikor emberi kapcsolatokról van szó, hiszen minden helyzet és minden ember más és más kicsit, ami az egyiknek működik, és boldog vele, attól a másik a pokol hetedik bugyrában érezheti magát. Mégis szeretjük a párkapcsolatokról szóló, örök érvényű tanulságokat, hiszen jó érzés tudni, hogy van mibe kapaszkodnunk egy ilyen ingoványos terepen. Néhány szabály azonban többet árt, mint használ, így ezekről jó lenne végérvényesen megfeledkezni.

„Ne mutasd ki, hogy izgulsz!” Kép forrása: theeverygirl.com

Lássuk be őszintén: randizni néha iszonyúan kellemetlen.

Az ember kínosan feszeng a legjobb ruhájában, próbálja elhitetni a másikkal, hogy egyszerre vicces és okos, miközben nagyképűnek sem próbál látszani, és menten a föld alá süllyedne, ha kiderülne, hogy már három napja nem mosogatott el otthon. 
 
Mindeközben a veled szemben ülő talán azon görcsöl, hogy észrevetted-e már, hogy nem volt ideje kivasalni az ingjét. Ahelyett, hogy a saját cidridet tovább tetézed azzal, hogy megpróbálsz lazának látszani, nyugodtan ismerd be, ha zavarban vagy
 
Lehet, hogy ettől a másik is megkönnyebbül, jót nevettek, és már magatok mögött is hagyhatjátok az általános feszengést.

A büszkeség megint csak kétélű fegyver: egyrészt persze szükséges, hiszen senki sem szeretné teljesen feladni vagy megalázni magát egyetlen kapcsolat kedvéért sem, és lássuk be, nem is érdemes. 

A gyakran hangoztatott aranyszabályt azonban érdemes a sutba vágni, amikor a büszkeség áll az útjában annak, hogy például bocsánatot kérj egy hibád miatt, vagy éppen elfogadd a másik bocsánatkérését
 
Rajtad múlik, hogy mi az, amin hajlandó vagy továbblépni, és mi az, amit megbocsájthatatlannak tartasz, de ha mindketten folytatásra vágytok, ne hagyd, hogy az egód közétek álljon.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv