5 jel, hogy a kapcsolat átlépett egy határt – meddig van visszaút a bántásból?

Pölz Kitti
Írta: ,

Amikor szerelembe esünk, nem feltétlenül racionális okokból (sőt, szinte soha nem ilyen megfontolásból) választjuk azt, aki mellett végül kikötünk – az érzésnek milliónyi indíttatása és motivációja van, de egy biztos: ha észrevesszük, hogy a kapcsolat és a szeretett fél bánt minket, lépni kell.

Ez persze egy örök érvényű és okos szabály, de rengeteg esetben nem sikerül józan döntést hozni, amikor az érzelmeink vezérelnek minket. A bántás pedig elképesztően sok megnyilvánulási formát ölthet, hiszen nemcsak a fizikai vagy a nyílt lelki erőszak az erőszak, és ezt sajnos rengetegen nem tudják – vagy csak nem akarják észrevenni. Ha azt sejted, hogy te is egy hasonló, bántó kapcsolatban létezel, olvasd el ezt az öt jelet, hiszen könnyen lehet, hogy magadra ismersz bennük és tudsz majd általuk változtatni!

5 jel, hogy a kapcsolat átlépett egy határt – meddig van visszaút a bántásból?

1. Mindig neked kell elvinni a balhét

Kezdjük is az elején: ha bármilyen „hiba”, esetleg ballépés történik veletek, aminek nincs egyértelmű okozója (mondjuk együtt tévedtetek el az úton valahová), te szoktál a hibáztatott fél lenni? Ez egyébként akkor is hasznos kérdés, ha te hibáztatsz – egyetlen kapcsolat sem lehet egészséges, amelyben ezek a szerepek fennállnak. Ha úgy érzed, hogy mindig mindenért te vagy a felelős, sürgősen ülj le a pároddal erről beszélni – ha pedig nincs eredménye, se értelme, mert ő nem így látja, akkor lépned kell... Hiszen ha nem érdeklik a te érzéseid, mit keresel ebben a kapcsolatban?

2. Ha magaddal törődsz, abból baj lesz

A toxikus kapcsolatok egyik legjellemzőbb tünete az, ha a nő (vagy a férfi) egyszerűen nem mer magára időt szánni – ez lehet a másiktól való félelem, de akár belső indíttatás miatt is, általában a feltétlenül szeretett fél hatására.

Itt egy ellenőrző kérdés: ha kinézel egy jógaórát, ahova nagyon szeretnél elmenni, de pont akkor van, amikor a párod/férjed hazaérne és veled tudna lenni, meg mered lépni, hogy elmész?

Ha őszintén válaszolsz erre a kérdésre, sok minden kiderülhet...

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019