Módszerek, amikkel úgy veszekedhettek, hogy az építse és ne rombolja a kapcsolatotokat

Esztergály Lilla
Írta: ,

Örökké együtt, egy rózsaszín felhőn úszva, tökéletes kapcsolatban, ahol nincsen veszekedés – ugye tudod, hogy ilyen csak a mesében létezik? De ez nem is baj, hiszen a vita előrelendít, friss vért hoz a kapcsolatba és még abban is segíthet, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. Csak veszekedjetek úgy, hogy az ne romboljon, hanem építsen!

Romboló veszekedés helyett építő vita Kép forrása: Charmaine Olivia

Mindenkinek voltak már, és lesznek is veszekedései, akármilyen kapcsolatról is essen szó.

Ezek a konfliktusok lehetnek felszínes, pillanatnyi vagy egészen mélyen gyökerező problémák eredményei (utóbbinak elejét veheted, ha időben észbe kapsz és kimondod, mi bánt).

Ne feledd, egy tartós, kiegyensúlyozott kapcsolat nem kerülheti meg a súrlódásokat. Ezek által csiszolódtok össze és építetek stabil, igaz alapra.

De nem mindegy, hogyan teszitek mindezt!

Duzzogni vagy nem duzzogni? Kép forrása: Charmaine Olivia

Kislánykorunktól fogva hallgatjuk a sztereotípiát, hogy "a lányok duzzognak", és végül annyiszor a fejünkhöz vágják, hogy tényleg elhisszük, ilyenek vagyunk.

Aztán persze mikor a barátod évekkel később megkérdezi tőled, hogy mi a baj, te is kapásból rávágod, hogy semmi, mert valahol azt érzed, ez a tőled elvárt viselkedés. Pedig a duzzogás nem old meg semmit, a gondolatolvasás pedig sosem volt a pasik erőssége...

Szóval ahelyett, hogy ilyen helyzetben a saját vágyálmodat pörgetnéd magad előtt a pasi válaszreakciójával (nevezetesen, hogy miután azt mondod neki, hogy semmi bajod, ő válaszul körülajnároz a szeretetével, és próbál minél jobban kiengesztelni), inkább válaszd a nyílt, őszinte kommunikációt!

Vagyis tedd félre ezt a sablont és helyette intelligens, bátor felnőtt nőként mondd meg kerek perec: "Őszintén megmondom, az a bajom, hogy …"!  

Nemcsak tiszteletreméltó, hanem bölcsességre is vall.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019