5 biztos jel, hogy a párkapcsolatod örökké fog tartani

Zabolai Margit
Írta: ,

Sokan már azt is kétségbe vonják, létezik-e egyáltalán örök szerelem, de mégis akadnak a világban jól működő, sok évtizedes kapcsolatok, amik azt mutatják, igenis lehet életre szóló boldogságot találni egy ember oldalán. De honnan tudhatod, hogy a megfelelő emberre akadtál? A pszichológusok szerint az alábbi jeleket kell figyelni.

Mennyire vagytok elkötelezettek?

Amikor valaki rövidtávú kapcsolatban gondolkodik, különféle taktikákat vethet be, hogy elkerüljön minden olyasmit, ami valamiféle kötelezettség vállalásával járna, amivel a másik életének szervesebb részévé válna.

Ez sokféleképpen megnyilvánulhat – meg nem válaszolt sms-ekben, lemondott találkozókban, vagy abban, hogy az egyik fél az együtt töltött cselekvéseket például kizárólag a szexre korlátozza, és más dolgokat nem szeretne együtt csinálni.

Ha azonban a partnered, és te is szívesen vesztek részt egymás életében, segítitek és támogatjátok egymást akár olyan dolgokban is, amelyek csak az egyikőtöknek fontosak, a másik pedig csak szeretne mellette lenni, akkor sokkal jobb kilátásaitok vannak arra, hogy ez a kapcsolat kiállja majd az idő próbáját.

Mennyire vagytok hasonlóak?

A kérdés egyszerűnek tűnhet, megválaszolni azonban már annál nehezebb. 

Mert amikor kedvelünk valakit, tudattalanul is hajlamosak vagyunk átvenni bizonyos szokásait vagy gondolatait, ami miatt úgy érezzük, sokkal több közös van bennünk, mint valójában.

Persze, az igazság gyorsan kiderül, és bár a kutatók is azt állítják, igaz a bölcsesség, miszerint az ellentétek vonzzák egymást, ez inkább csak a rövid távú kapcsolatok esetében igaz.

A sok különbség ugyanis izgalmasabbá és élettelibbé tehet egy rövid románcot, a hosszú távú kapcsolatok azonban jobban működnek két hasonló temperamentumú, hasonló célokat kitűző ember között.