Menni vagy maradni? Milyen lesz a párkapcsolat egy megcsalást követően?

Kerekes Vivien
Írta: ,

A megszokás, a monotonitás mind olyan szakítóokok egy kapcsolatban, amelyeket odaadással meg lehet oldani. A megcsalás viszont egészen más. Ez olyan, akár egy semmiből lesújtó földrengés, amely mindent lerombol és porba dönt. Nem marad más, csak a kapcsolat törmelékei, és az emlékek, amelyek hirtelen sokkal fájdalmasabbak, hiszen nem is tudjuk, mennyire voltak valódiak. Vajon tényleg van értelme ezután folytatni a kapcsolatot, vagy jobb, ha búcsút intünk?

Magunk sem tudjuk, mit akarunk Kép forrása: tumblr.com

A megcsalás okozta fájdalom semmihez sem hasonlítható. Az évek során megtapasztaljuk, milyen az, amikor szakítanak velünk, esetleg egy randi után nem keresnek minket. És bár rosszul esik, mindez közelébe sincs annak, amit a hűtlenség okoz a szívünkben.

Többé semmi sem lesz ugyanolyan. A fájdalom a mellkasunkban nem akar elmúlni, és hirtelen azt sem tudjuk, hogy reagáljunk a hírre. Először csak értetlenül ülünk a tények előtt, aztán mérgesek és csalódottak leszünk, átverve érezzük magunkat, és sírni kezdünk.

Magunk sem tudjuk, mit akarunk. Hogy többé a közelünkbe se jöjjön az, aki úgy összetörte a szívünket, vagy bizonyítsa be, hogy hibázott, és érje el, hogy megbocsássunk. Sokan az előbbit választják, hiszen miért maradjunk egy olyan ember mellett, aki korábban így elárult minket?

Mi a garancia arra, hogy legközelebb nem követi el ezt a hibát? És akiben ezek a gondolatok jelennek meg, a lehető legjobban teszi, hogy továbblép. De vannak, akik igyekeznek megragasztani az összetört darabokat, és eltüntetni a törés nyomait. Az ő kapcsolatuk pedig teljesen megváltozik.

Bizonyos dalok, filmek, helyszínek örökké bepiszkolódnak számodra Kép forrása: classicwoodie.tumblr.com

Mindig is emlékezni fogsz arra, mit csináltál éppen, és hol voltál, amikor kiderült a hűtlenség. Emlékezni fogsz arra, ahogy életedben először tapasztaltad meg igazán, milyen, amikor a szíved apró darabokra törik.

Emlékezni fogsz, ahogy a szomorúság, a düh, a kilátástalanság egymást felváltva, majd egyszerre csaptak le rád, és arra is, hogy kit hívtál fel először egy kis támogatásért.

Semmit sem felejtesz el életed egyik legszörnyűbb napjáról, akárhogy is próbálkozol. Bizonyos dolgok már sosem lesznek ugyanolyanok számodra, mindegy, hogy hetek vagy évek telnek el. A film, amiben megcsalnak valakit, rólad szól.

A dal, amiben egy hűtlen férfiről énekelnek, neked íródott. Legalábbis minden úgy tűnik. De ugyanakkor arra is emlékezni fogsz, hogy miért döntöttél mégis a kapcsolat folytatása mellett. És arra is, hogy utána milyen kételyeid támadtak. Bármennyire is szeretnéd, ezeket sosem fogod elfelejteni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019