5 dolog, amiben megváltozik a kapcsolatotok, ha macskátok lesz

Bolla Gitta
Írta: ,

Másoknak talán nem nagy dolog, de nekem az volt, amikor eldöntöttük a szerelmemmel, hogy örökbe fogadunk egy édes kis perzsa cicát. Ez pedig nem csak a cicusnak tett nagyon jót, de a kapcsolatunknak is!

Örökbefogadás Kép forrása: 500px.com, Suvi Jaakkola

Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik kedves ismerősöm a házuk előtt talált egy nagyon aranyos és nagyon pöttöm perzsa macskát, és persze megesett rajta a szíve. Szerette volna megtartani, de mivel a kisfia allergiás a macskaszőrre, sajnos új gazdit kellett keresnie neki.

Elsőre meg sem fordult a fejemben, hogy mi legyünk azok, de aztán nem tudtunk ellenállni neki. Mindketten szeretjük az állatokat, de mivel egy apró lakásban lakunk, kert nélkül, és egész nap dolgozunk, nem láttuk értelmét az örökbefogadásnak. Aztán annyiszor megnéztük a képen a kis macsekot, hogy egyik pillanatról a másikra eldöntöttük, kell nekünk! Sajnos kóbor cicus lévén elég sok baja volt, de mára mindenből kigyógyítottuk, és igazi szobacica lett belőle – a mi életünk pedig teljesen megváltozott azóta, Zafír már a családunk része!

Hurrá, lett egy gyerekünk!

Talán viccesen hangzik, de tényleg olyan, mintha gyerekünk született volna (nyilván egy többgyermekes anyuka kinevet ezért).

Éjjelente gyakran felébreszt minket, eleinte pedig teljesen éberen aludtunk, hogy minden rendben van-e vele.

Pelus helyett almot cserélünk, és egyelőre etetni is gyakran kell.

Amikor hazamegyünk, már nem az az első, hogy kényelmes ruhába pattanunk és leheveredünk a kanapéra – figyelmet és törődést igényel, ha pedig nem kapja meg, úgyis kiköveteli!