Egy órán belül jobbá teheted a kapcsolatodat: 4 módszer, ami működik

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy kapcsolatot működtetni nem is olyan egyszerű dolog – energia, odafigyelés, kitartás kell hozzá, amit persze nem fogsz tehernek érezni, ha szereted a párod. Mégis jól jöhetnek ezek a tippek, amelyek segítenek közelebb hozni benneteket egymáshoz

Van egy üres befőttes üvegetek? Akkor már csak néhány papírcetli, meg két toll kell, hogy elkészítsétek a meglepetés-üveget! Írjatok a cetlikre olyan dolgokat, amiket szívesen csinálnátok a másikkal, amiben örömöt lelnétek.

Ez lehet akár egy ágyban elfogyasztott reggeli, de egy extra szabadnap is, amikor elszöktök egy hosszú hétvégére.

Már maga az elkészítés is jó móka, később pedig kedvetekre húzhattok az üvegből, és ha nem is azonnal, de mondjuk egy előre meghatározott időn, például egy héten belül sort keríthettek a romantikus meglepetésre.

Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nagy lehet a hatása! Már egy 1989-es vizsgálat is kimutatta, hogy ha idegen embereket egymással szembe ültetnek, és megkérik őket, hogy legalább két percen keresztül nézzenek egymás szemébe, az elég erős érzelmi köteléket indíthat el ahhoz, hogy akár egymásba is szeressenek!

Persze nem kell túlzásokba esni – egy másik brit tanulmány arra mutatott rá, hogy beszélgetés közben mindössze az idő 30-60%-ában nézünk beszélgetőpartnerünk szemébe, ez a rendkívül intim cselekvés ugyanis akár zavarba is hozhat, vagy meg is rémiszthet bennünket.

De ha tudatosan szántok időt arra, hogy egy kicsit lassítsatok, beszélgessetek, esetleg megigyatok együtt valamit, elköltsetek egy kellemes vacsorát, és ennek során kerítetek alkalmat arra, hogy huzamosabb ideig fenntartsátok a szemkontaktust, akkor az segíthet megerősíteni az egymás iránt érzett bizalmat és vonzódást.