Így teheted egy órán belül jobbá a kapcsolatodat – 4 módszer, ami tényleg működik!

Írta: ,

Egy kapcsolatot működtetni nem is olyan egyszerű dolog – energia, odafigyelés, kitartás kell hozzá, amit persze nem fogsz tehernek érezni, ha szereted a párod. Mégis jól jöhetnek ezek a tippek, amelyek segítenek közelebb hozni benneteket egymáshoz

1/4 Apró meglepetés

Van egy üres befőttes üvegetek? Akkor már csak néhány papírcetli, meg két toll kell, hogy elkészítsétek a meglepetés-üveget! Írjatok a cetlikre olyan dolgokat, amiket szívesen csinálnátok a másikkal, amiben örömöt lelnétek.

Ez lehet akár egy ágyban elfogyasztott reggeli, de egy extra szabadnap is, amikor elszöktök egy hosszú hétvégére.

Már maga az elkészítés is jó móka, később pedig kedvetekre húzhattok az üvegből, és ha nem is azonnal, de mondjuk egy előre meghatározott időn, például egy héten belül sort keríthettek a romantikus meglepetésre.

2/4 Nézzetek egymás szemébe!

Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nagy lehet a hatása! Már egy 1989-es vizsgálat is kimutatta, hogy ha idegen embereket egymással szembe ültetnek, és megkérik őket, hogy legalább két percen keresztül nézzenek egymás szemébe, az elég erős érzelmi köteléket indíthat el ahhoz, hogy akár egymásba is szeressenek!

Persze nem kell túlzásokba esni – egy másik brit tanulmány arra mutatott rá, hogy beszélgetés közben mindössze az idő 30-60%-ában nézünk beszélgetőpartnerünk szemébe, ez a rendkívül intim cselekvés ugyanis akár zavarba is hozhat, vagy meg is rémiszthet bennünket.

De ha tudatosan szántok időt arra, hogy egy kicsit lassítsatok, beszélgessetek, esetleg megigyatok együtt valamit, elköltsetek egy kellemes vacsorát, és ennek során kerítetek alkalmat arra, hogy huzamosabb ideig fenntartsátok a szemkontaktust, akkor az segíthet megerősíteni az egymás iránt érzett bizalmat és vonzódást.

Közös edzés Kép forrása: junebugweddings.com

3/4 Közös edzés

Persze, az is szuper, ha egyikőtök súlyzózik, míg a másik futni megy, hiszen legalább az egészségetekért tesztek, és ez a legfontosabb.

Ugyanakkor, ha a kapcsolatotokat szeretnétek erősíteni a torna közben, válasszatok olyan sportot, amiben csapatként vehettek részt: a páros jóga, a kajakozás vagy akár a tánc is segíthet abban, hogy ne csak fittebbek legyetek, de közelebb is kerüljetek egymáshoz.

Egy 2000-ben végzett vizsgálat szerint azok a párok, akik együtt edzenek, nagyobb elégedettséggel számolnak be a kapcsolatukat illetően, 2010-ben pedig tudósok azt igazolták, hogy mivel a közös edzés rákényszerít benneteket arra, hogy hasonló tempóban, egymáshoz igazodva dolgozzatok, életbe lép az úgynevezett tükör-hatás: ha valaki hasonlóan viselkedik, mint mi, akkor azt jobb eséllyel találjuk szimpatikusnak.

Ha a pároddal kerültök azonos ritmusba, az más területeken is azonos hullámhosszra hoz benneteket. Nem beszélve arról a már 1974-ben megfigyelt jelenségről, miszerint a testedzéssel járó fizikai tünetek (izzadás, lihegés) önkéntelenül is romantikusabb, vagy inkább fogalmazzunk úgy, pikánsabb gondolatokat indítanak el a másik fejében.

Párna-suttogás Kép forrása: culturacolectiva.com

4/4 Párna-suttogás

Az angolban pillowtalkként ismert jelenség a magyarban sem idegen, már maga Pilinszky is megénekelte az elhidegülő kapcsolatok tragédiáját: „Az ágy közös, a párna nem.” A gondolataitok megosztása, a nap közös lezárása bizonyítottan segít abban, hogy frissen tartsátok a kapcsolatotokat.

Az egyetlen szabály, hogy munkahelyi gondokról, a háztartással kapcsolatos teendőkről, vagy a gyerekkel kapcsolatos problémákról nem beszélhettek: szánjátok ezt az időt valóban magatokra, idézzetek fel egy kellemes emléket a megismerkedésetek idejéből, vagy arról, amikor találkoztatok a másik családjával, meséljetek egymásnak a gyerekkorotokról, vagy bármiről, ami jól esik – a lényeg, hogy egymásra és befelé figyeljetek.