Egy órán belül jobbá teheted a kapcsolatodat: 4 bevált módszer

Zabolai Margit
Írta: ,
Egy órán belül jobbá teheted a kapcsolatodat: 4 bevált módszer

Kép forrása: kenh14.vn

Egy kapcsolatot működtetni nem is olyan egyszerű dolog – energia, odafigyelés, kitartás kell hozzá, amit persze nem fogsz tehernek érezni, ha szereted a párod. Mégis jól jöhetnek ezek a tippek, amelyek segítenek közelebb hozni benneteket egymáshoz

Közös edzés Kép forrása: junebugweddings.com

Persze, az is szuper, ha egyikőtök súlyzózik, míg a másik futni megy, hiszen legalább az egészségetekért tesztek, és ez a legfontosabb.

Ugyanakkor, ha a kapcsolatotokat szeretnétek erősíteni a torna közben, válasszatok olyan sportot, amiben csapatként vehettek részt: a páros jóga, a kajakozás vagy akár a tánc is segíthet abban, hogy ne csak fittebbek legyetek, de közelebb is kerüljetek egymáshoz.

Egy 2000-ben végzett vizsgálat szerint azok a párok, akik együtt edzenek, nagyobb elégedettséggel számolnak be a kapcsolatukat illetően, 2010-ben pedig tudósok azt igazolták, hogy mivel a közös edzés rákényszerít benneteket arra, hogy hasonló tempóban, egymáshoz igazodva dolgozzatok, életbe lép az úgynevezett tükör-hatás: ha valaki hasonlóan viselkedik, mint mi, akkor azt jobb eséllyel találjuk szimpatikusnak.

Ha a pároddal kerültök azonos ritmusba, az más területeken is azonos hullámhosszra hoz benneteket. Nem beszélve arról a már 1974-ben megfigyelt jelenségről, miszerint a testedzéssel járó fizikai tünetek (izzadás, lihegés) önkéntelenül is romantikusabb, vagy inkább fogalmazzunk úgy, pikánsabb gondolatokat indítanak el a másik fejében.

Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nagy lehet a hatása! Már egy 1989-es vizsgálat is kimutatta, hogy ha idegen embereket egymással szembe ültetnek, és megkérik őket, hogy legalább két percen keresztül nézzenek egymás szemébe, az elég erős érzelmi köteléket indíthat el ahhoz, hogy akár egymásba is szeressenek!

Persze nem kell túlzásokba esni – egy másik brit tanulmány arra mutatott rá, hogy beszélgetés közben mindössze az idő 30-60%-ában nézünk beszélgetőpartnerünk szemébe, ez a rendkívül intim cselekvés ugyanis akár zavarba is hozhat, vagy meg is rémiszthet bennünket.

De ha tudatosan szántok időt arra, hogy egy kicsit lassítsatok, beszélgessetek, esetleg megigyatok együtt valamit, elköltsetek egy kellemes vacsorát, és ennek során kerítetek alkalmat arra, hogy huzamosabb ideig fenntartsátok a szemkontaktust, akkor az segíthet megerősíteni az egymás iránt érzett bizalmat és vonzódást.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!