Egy jó párkapcsolat felépülésének 5 szakasza - Ekként fejlődik a szerelem

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A megismerkedés és a kölcsönös vonzalom bizsergető érzése után izgalmas újabb szakaszok várnak a szerelmesekre. A kapcsolatoknak szakaszai vannak, s ezek mindegyike egy fejlődési folyamat része, tele kihívásokkal és lehetőségekkel, amelyeket a párnak meg kell élnie és tapasztalnia ahhoz, hogy a következő szintre lépjen. Egy olyan párkapcsolati modellt mutatunk neked, ami öt szinten keresztül mutatja be egy szerelmi viszony kibontakozását és megszilárdulását.

Biztos te is tapasztaltál már olyat, hogy valaki azonnal, első látásra nagy hatással volt rád.

Ilyenkor úgy érezheted, mintha az illetővel valami különleges kapocs kötne össze ismeretlenül is.

De persze nem csak a kellemes első benyomásból lehetnek nagy és tartós szerelmek. Valamikor ellenszenvből alakul ki vonzalom. Ha tapasztaltál már ilyet, tudod, hogy izgi tud lenni az is, ha valakivel folyton húzzátok egymás agyát, s csak később alakul ki szimpátia, rokonszenv.

Az alapozás szakaszában a felek felmérik egymást, a randik és a találkozgatások ideje ez, amikor mindenki a legjobb formáját akarja hozni.

A randizók radarozzák egymás testbeszédét, tudatosan vagy ösztönösen üzennek a tekintetükkel, testtartásukkal. Vérpezsdítő érzés érezni, hogy valami van a levegőben.

 

Ha az ismerkedős fázisban reményteljesen alakulnak a dolgok, s mindketten úgy érzik, hogy még több időt akarnak a másikkal tölteni, jöhet a felfedezés.

Ez egy vízválasztó szakasz, mert nem mindenki szereti, tudja vagy akarja kinyilvánítani a ragaszkodását, a kapcsolódási vágyát, mondjuk a sebezhetőségtől való félelem miatt is.

Ha mindketten jelzik a másik felé, hogy fontos ez a viszony, akkor jöhet a kapcsolatépítés.

Ilyenkor mámorító érzés megélni a kölcsönösséget, mert a szenvedély, a kémia őrült módon fel tudja lelkesíteni az embert.

 

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!