5 dolog, amit a párod soha nem kérhetne tőled – Néhányan mégis megteszik

Írta: ,

A normális párkapcsolatban mindkét félnek ugyanolyan jogai vannak. Amennyiben az egyik folyamatosan elnyomja a másikat, akkor nem beszélhetünk egészséges viszonyról. Nézzük, melyek azok a dolgok, amelyeket soha nem kérhetne tőled a párod!

Változtass a külsődön Kép forrása: facebook.com

1/5 Változtass a külsődön

Természetes, hogy igyekszel úgy kinézni, hogy tetsszél a párodnak, ám ha ő kéri azt, hogy fogyj le 10 kilót vagy átlagos testalkatodból varázsolj modellalkatot, esetleg csináltass magadnak műmelleket, akkor bizony nagy baj van a párkapcsolatotokkal.

Ez ugyanis azt jelenti, nem fogad el olyannak, amilyen vagy.

Ha valóban szeret, akkor mindig vonzónak talál, legyen szó egy álmos reggelről vagy egy kiadós edzésről. Soha ne hagyd neki, hogy megjegyzései miatt rosszul érezd magad a bőrödben.

Hanyagold a barátaidat Kép forrása: inlist.com

2/5 Hanyagold a barátaidat

Soha ne maradj hosszú távon olyan pasival, aki folyton kritizálja a barátaidat vagy a családtagjaidat és arra kéri, hanyagold őket.

Semmi ne tántorítson el attól, hogy segíts megszervezni a nővéred esküvőjét vagy részt vegyél a munkahelyi csapatépítő hétvégén.

Érthető, ha egy párkapcsolatban mindkét fél részéről van egy egészséges féltékenység, ám ha a dolgok odáig fajulnak, hogy az egyik megszabja a másiknak, mit tehet és mit nem, akkor már egészségtelen és mérgező kapcsolatról beszélhetünk, amit érdemes minél előbb befejezni.

Add meg a jelszavaidat Kép forrása: takeaim.nu

3/5 Add meg a jelszavaidat

Legyen szó párkapcsolatról vagy házasságról, mindkét félnek kell, hogy legyen privát szférája. A személyiségi jogaidhoz hozzátartozik, hogy nem vagy köteles senkinek kiadni a jelszavaidat, belépési kódjaidat.

Nem csak bosszantó, hanem sértő is, ha párod ellenőrzés céljából el akarja kérni ezeket.

Persze néha kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ügyintézés miatt meg kell kérnünk párunkat, használja a jelszavunkat, de ez mindig a te döntésed legyen, ő ne követeljen ilyesmit tőled a „szerelem és a bizalom jegyében”.

Sajnos rengeteg visszaélés történt már a múltban is ezzel kapcsolatban, te ne kövesd el ezt a hibát.

Add fel a karrieredet miatta Kép forrása: behance.net

4/5 Add fel a karrieredet miatta

Bármennyire is jól érezzük magunkat otthon, a szeretteink körében, szívesen végzünk házimunkát, szükségünk van egyéb ambíciókra is az élet más területein is.

Ha hosszú időt töltesz otthon, munka nélkül, akkor egy idő után azt érezheted, kiégtél, változásra van szükséged.

Ez teljesen természetes, mindenkinek szüksége van karrierre, motivációra és sikerekre.

Ne engedd párodnak, hogy azt kérje tőled, hagyd ott a munkahelyedet és minden idődet töltsd a családoddal.

Ha túlságosan féltékeny a munkatársaidra vagy attól tart, többet fogsz keresni nála, akkor sürgősen el kellene beszélgetned vele.

5/5 Tegyél olyat, amit nem szeretnél

A párkapcsolat alapját az adja, hogy a két fél kész kompromisszumokat kötni.

Ahhoz, hogy működni tudjon, találni kell közös megoldásokat, amelyek mindkét félnek megfelelőek.

Ha azt érzed, a párod elnyom, mindig az ő igaza érvényesül, szinte semmibe nincs beleszólásod és folyton olyanokat kér tőled, amit nem szeretnél, akkor nem ő az igazi számodra.

Amennyiben engedsz neki és végrehajtod a kéréseit csakis azért, hogy együtt maradhassatok, akkor csak saját magadnak ártasz.

Hidd el, olyan partnert érdemelsz, aki mellett valódi, erős nőnek érezheted magadat.