Módszerek, amikkel a szakadék széléről is visszahozhatjátok a kapcsolatotokat

Írta: ,

Nincs tökéletes kapcsolat, legfeljebb olyan, amit aktuálisan semmilyen nehézség nem akadályoz, így a felek élvezhetik a nagybetűs boldogságot. De mi van akkor, ha éppen a szakadék szélén van a kapcsolatod? Innen is sikerülhet helyrebillenteni az egyensúlyt!

Első probléma: megszokás Kép forrása: depositphotos.com

Az egyik leggyakoribb probléma a hosszú távú kapcsolatok során a megszokás, ami sokak számára úgy tűnik, egyenesen elkerülhetetlen.

Míg a kezdeti izgalom és a kémia vad működése a legunalmasabb napokat is megszínesíti, addig a későbbiekben természetes módon kialakul a rutin.

Ez csaknem természetesnek tekinthető, hiszen egy felnőtt kapcsolatban mindkét fél dolgozik, ha otthon vannak, sokszor akkor is hasonlóan nehéz feladatokat látnak el a család érdekében.

A szabadidő lecsökken, a hétköznapok unalmasak, a programok ritkák. Nem csoda, ha egy idő után magától értetődőnek vesszük a körülményeket, megszokjuk az általános jót, és akár évekre is belesüppedünk egy-egy helyzetbe.


A lista: 5 párkapcsolati probléma, aminek nem kell, hogy szakítás legyen a vége


Mindenki máskor ébred rá az unalomra, de szerencsére nem a szakítás és a továbblépés az egyetlen megoldás.

A megszokás orvoslása

Mint minden problémát, úgy természetesen a megszokást is úgy a legkönnyebb orvosolni, ha nem hagyod, hogy beköszöntsön.

Törekedned kell rá, hogy a szürke hétköznapok egyszerűen ne befolyásolják az érzelmeiteket, és még véletlenül se vegyétek magától értetődőnek a kapcsolatotokat.

Ha már felütötte a fejét a megszokás, minél előbb kezdjetek tudatosan tenni ellene, nyugodtan beszéljétek is meg az aggályaitokat.

Kiváló ötlet például, ha egyik hétvégére te, a másikra pedig a kedvesed szervez közös programot, randevút. A hétköznapokat is pörgessétek fel, ne csak a tényleges szabadnap szóljon kettőtökről.

Nem kell nagy dolgokra gondolni: a közös fürdő, vacsora, vagy valamilyen páros sport is sokat segíthet, hiszen ezek egytől egyig hozzájárulnak a változatossághoz.