5 őszinte film a szerelemről, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat

Kovács Andrea
Írta: ,
5 őszinte film a szerelemről, ami más megvilágításba helyezi a dolgokat

Ha kedved támad bekuporodni a kanapéra egy romantikus film kíséretében, nagy valószínűséggel hosszú időt töltenél a válogatással, hiszen kismillió szerelmes mozi készült már. De valójában csak nagyon kevés olyan történet van, ami képes úgy megragadni egy friss kapcsolat szépségét, vagy egy szakítás fájdalmát, hogy azzal maximálisan azonosulni tudj. Most összegyűjtöttünk 5 nagyon őszinte filmet a szerelemről, amit feltétlenül meg kell nézned (akkor is, ha már láttad!).

Egy makulátlan elme örök ragyogása Kép forrása: imdb.com

Egy szakítás után teljesen természetes, ha azt kívánod, bárcsak sose találkoztál volna azzal a bizonyos személlyel.

Mennyivel egyszerűbb lenne az életed, ha ma este álomra hajthatnád a fejed, és holnap egy aprócska emléked sem lenne az elmúlt időszak fájdalmairól!

A filmben Joelnek rá kell jönnie: volt barátnője is ezt a módszert választotta, és kitöröltette őt az emlékei közül.

Ennek hatására a férfi is meghozza a döntést, azonban ahogy végigjárja az emlékeit, melyeket épp kiradíroznak a fejéből, ráébred: sokkal jobb szeretni és veszíteni, mint sosem érezni a szerelmet.

Továbbállók Kép forrása: imdb.com

A történet Burt és Verona köré fonódik: a harmincas éveikben lévő páros épp babát vár, és természetesen a lehető legjobb lakhelyet szeretnék kiválasztani a csöppségnek. Így útra kelnek, és egy vicces, ugyanakkor rendkívül őszinte utazás kereteiben nekivágnak a világnak, ahol meglátogatják a barátaikat és rokonaikat.

A történet egyszerre mutatja meg a felnőttkortól való félelmet, az elköteleződés valódi jelentését, és a családalapítás rögös útjait – ami csak egy képzeletbeli világban olyan egyszerű; az igaziban folyamatosan ott kell lennünk egymásnak, hogy támaszt nyújthassunk a nehezebb időkben. Ezt a filmet kifejezetten azoknak ajánljuk, akik gyermekvállaláson gondolkodnak, de gyakorlott szülőknek is érdekes lehet!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba