Összetörték a szíved? Ezt tedd, hogy újra ki merj nyílni

Serestyén Sára
Írta: ,
Összetörték a szíved? Ezt tedd, hogy újra ki merj nyílni

Kép forrása: canva.com

Egy kapcsolatból kilépni nagyon nehéz, legyen szó hosszabb együttélésről vagy egy fájdalmas visszautasításról. Az ezekkel járó önbizalomvesztés és negatív élmények miatt inkább zárkózunk be és választjuk a biztonságos magányt, mint hogy újra kitegyük magunkat egy csalódásnak. Pedig a boldogság már úton van felénk, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ismét merjünk bízni.

Fókuszálj magadra és az igényeidre!

Az önbizalmadat a legnehezebb visszanyerni egy szakítás után, de meg kell próbálnod. Ha kell, minden nap emlékeztesd magad rá, hogy ki voltál a kapcsolat előtt, közben, és ki vagy most. Mert te nem lettél rosszabb, sőt ha jobban belegondolsz, rengeteget tanultál az előző kapcsolataidból. Érdemes ezeket a tapasztalatokat összegyűjteni, hogy lásd, mennyit fejlődtél. Írd össze azt is, hogy mi az, amit esetleg máshogy csinálnál.

Bár nem egyszerű szembenézni a múltaddal, mégis ez a szükséges rossz kell ahhoz, hogy végre tovább tudj lépni. Ha kell, pro és kontra írj össze mindent – ebből pontosan látni fogod, hogy a rosszul működő kapcsolatokból ki kell lépni, és annál már csak jobb lehet.

Érezd jól magad egyedül

Sablonosnak tűnik, de igaz, hogy csak akkor fogsz tudni nyitni egy új kapcsolat felé, ha egyedül is jól érzed magad a bőrödben. Természetesen összetört szívvel is bele lehet vágni egy új kapcsolatba, de fölösleges. Egyrészt nem várhatod el egy másik embertől, hogy megragassza az összetört szívedet, másrészt addig, amíg nem vagy rendben magaddal, másoknak is csak fájdalmat fogsz okozni. Ne feledd, egy megsebzett, vérző szív csak összevérezi, míg egy egészséges bearanyozhatja a másikat.

Az egyedüllét csak elsőre tűnik ijesztőnek, de képzeld csak el, mennyi mindent megtudhatsz magadról és mennyi mindent megtehetsz, amit a kapcsolatodban nem.

Találj rá az új kedvenc filmjeidre, zenéidre, vagy jógázz végre úgy, hogy a pasid nem nyit rád minden percben!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba