5 gyógyír az összetört szívre, ami tartalmasabb, mint a "bosszú test"

Szőke Angéla
Írta: ,

Khloe Kardashian új sorozata, a „Bosszú Test” nagy siker Amerikában. A valóságshow koncepciója az, hogy összetört szívű embereknek segít lefogyni, hogy azok fricskát mutathassanak volt partnerüknek – vagy esetleg visszakapják őket - aki elhagyta vagy megcsalta őket. A résztvevő férfiak és nők szigorú diétát tartanak be és rendszeresen sportolnak annak érdekében, hogy elérjék az áhított „bosszú testet”, ami majd reményeik szerint ráébreszti exüket, hogy mekkora hibát követtek el azzal, hogy elhagyták őket.

Ugyan az egészséges életmód minden esetben jót tesz egy embernek, de a sorozat alap ötlete borzasztóan egészségtelen és káros. Ugyanis ha egy nőt megcsal a barátja, az nem érdemli meg, hogy visszakapja, csak azért mert csinosabb lett, ahogy az egyik lánnyal történt a műsorban. Egy meleg srác pedig azért akart lefogyni, mert a partnere elhagyta, amiért meghízott. Ebben az esetben is meggyőződésem, hogy ha a társad elhagy azért, mert felszedtél pár kilót és már nem rendelkezel a számára ideális testtel, az valójában sosem szeretett, és csak jól jártál azzal, hogy megszabadultál tőle.  

Ugyan a tiszta étkezés és a sport általi életmódváltás remek dolog, de ha ennek a célja mindössze az, hogy visszakapjuk azt, aki megbántott minket, akkor az egész elv téves.

Változni mindig magunk miatt érdemes, sosem egy hálátlan partner miatt. Ha az ex azért fogad vissza, mert jobb lett a tested, mégis min alapszik az egész kapcsolat? Mert egészen biztosan nem a kölcsönös tiszteleten. Ha elhagytak, vagy megcsaltak, nem „bosszú testre” van szükséged, hanem arra, hogy szeresd magad, tudd, hogy jobbat érdemelsz és egy olyan partnerre, aki önmagadért szeret. Az alábbi tanácsok segítenek abban, hogy összeszedd magad, miután valaki összetörte a szíved.  

1. Ne törd bosszún a fejed

Nem könnyű elfogadni, mégis igaz: bármit is csinálsz, hogy „bosszút állj” – akár egy csinosabb test elérésével is – igazából nem fog számítani az exednek. Sőt, minden ilyen irányú erőfeszítésed csak az ő malmára hajtja a vizet. Ha gyűlölködsz és miatta teszel bármit is, csak magad emészted, mert az iránta érzed – és hiábavaló – szenvedélyed táplálod.

Ha valóban fel akarod húzni az illetőt, azt maximum azzal éred el, ha levegőnek nézed és továbblépsz. 

2. Engedd, hogy magadtól gyógyulj

Egy fájdalmas szakítás után senki nem várja el, hogy már másnap úgy viselkedj, mintha semmi nem történt volna. Gyászold meg a kapcsolatot, a szép emlékeket, hiszen ha túl hamar veted bele magad valami újba, a feldolgozatlan traumák előbb-utóbb úgyis felbukkannak.

Bármennyi időbe telik is ez, a lényeg, hogy erősebb leszel és tiszta fejjel tudsz majd visszatekinteni erre a kapcsolatra is.

Most lehet, hogy pocsékul érzed magad, de pár év múlva ez az egész csak egy jelentéktelen esemény lesz a múltból. 

3. Figyelj oda magadra

Közvetlenül a szakítás utáni időszakban belefér pár átsírt éjszaka, vagy a barátnőkkel pár görbe este egy üveg bor és pár zacskó chips mellett, mikor kibeszélheted magadból a csalódást. Azonban mikor ez lecsengett, érdemes odafigyelni az egészségedre, hiszen ahhoz, hogy a fejed és a lelked rendbe tedd, a testednek is egészségesnek kell lennie. Nincs szükség semmi drasztikus változásra, elég, ha arra ügyelsz, hogy elég vizet igyál és eleget aludj. Egy séta a barátokkal, egy masszázs vagy egy kis wellness is csodákra képes, ha hangulatjavításról van szó.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!